AKTUALNO / VIJESTI

IZBORI SU BLIZU

Županijski HDZ otkrio svoje kandidate za Sabor pa raspalio po SDP-u: Sad dolaze u Karlovac, a gdje su bili ove četiri godine?

Županijski HDZ otkrio svoje kandidate za Sabor pa raspalio po SDP-u: Sad dolaze u Karlovac, a gdje su bili ove četiri godine?

O kandidatima na parlamentarnim izborima tek će odlučiti stranačka tijela HDZ-a i svi predloženi neće se naći na listi, no iz Karlovačke županije su ih predložili 14

Tomo Medved, Nada Murganić, Marija Jelkovac, Damir Mandić, Marin Svetić, Darko Stanković, Stjepan Basar, Tomislav Lipošćak, Maja Grba Bujević, Karolina Šikljan, Saša Gale, Jadranka Golubić, Zlatko Grčić i Davor Grdošić – 14 je članova HDZ-a koje je Županijska organizacija stranke predložila središnjici za kandidate na predstojećim izborima za Sabor.

Neće se svi na izbornoj listi i naći, broj je ograničen i tko će od njih u bitku za saborskog zastupnika iz VII. izborne jedinice, odlučit će stranačka tijela HDZ-a, no svi oni „zavrijedili su biti na listi”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Dobro poznaju sredine iz koje dolaze, sigurno će doprinjeti rezultatu na izborima, a onda i u Saboru ili na bilo kojoj drugoj dužnosti, kazala je v.d. predsjednice ŽO HDZ-a Nada Murganić, odgovarajući na novinarska pitanja na današnjoj pressici.

Podsjetila je da su unutarstranački izbori zaustavljeni zbog koronakrize, a i još će neko vrijeme pričekati jer sada su svi orjentirani na pobjedu HDZ-a na parlamentarnim izborima.

U nju uopće ne dvoji, očekuje da će na srpanjskim izborima biti uvjerljiva.

- Ova Vlada, odnosno, tim Andreja Plenkovića će sam donijeti pobjedu! HRT rejting, CRO barometar i drugi to pokazuju. Rejting samog HDZ-a je puno veći nego svih koalicijskih partnera Restart koalicije, a kako i na koji način će se kasnije koalirati, odnosno, dogovarati, sigurno će se voditi računa o onim ljudima koji nude projekte, žele dobro svojoj državi, koji će znati biti potpora Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću s ciljem da se država transformira i reformira u suvremenu, gospodarski neovisnu i bogatu državu, izjavila je Murganić.

Stoga i Karlovčanima i stanovnicima Karlovačke županije poručuje da pitaju Bernardića i Komadinu – koji poslije podne stižu u Karlovac – što to SDP može ponuditi, a da je bolje i više nego što je radila Vlada Andreja Plenkovića.

A ta je Vlada, podsjetila je Murganić, u Karlovačkoj županiji pokrenula projekte vrijedne 2,5 milijarde kuna, među kojima i sustave obrane od poplave, u koronakrizi pokazala kako sačuvati živote građana, pomogla plaće 1,1 milijun ljudi, osigurala potpore gospodarstvu.

U samoj županiji, pak, trenutno se provode projekti vrijedni 7 milijardi kuna, financirani iz EU, državnih i sredstava gradova i općina pa je tako njih 395 u završnoj fazi, a 205 u provedbi.

- Gdje su Bernardić i Komadina bili kada je Vlada RH rješavala i ostale probleme, nagomilane od tranzicijskih vremena? Samo su se povremeno javljali s primjedbama i destrukcijama, nikad s kvalitetnim prijedlozima ili rješenjima! Ali, ne daj, Bože, podržali sve ono što je dobro i kvalitetno iako znaju da je to tako; ne mogu oni protiv svojih ega, poručila je Murganić.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!