AKTUALNO / VIJESTI

RAZREDI SVE PUNIJI

U razrednoj nastavi ovog tjedna 1584 učenika, u vrtićima oko 540 mališana, drugi tjedan bit će ih i više

U razrednoj nastavi ovog tjedna 1584 učenika, u vrtićima oko 540 mališana, drugi tjedan bit će ih i više

Iz dana u dan sve je više učenika u nižim razredima karlovačkih osnovnih škola, kao i mališana u gradskim vrtićima.

Konkretnije, kako ističe Draženka Sila Ljubenko, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca, s krajem tjedna razrednu nastavu u karlovačkim osnovnim školama pohađa 1584 učenika i učenice, od ukupno 1826. 

- Taj broj raste iz dana u dan i očekujemo da će od ponedjeljka već gotovo sva djeca biti u školskim klupama, što nas jako veseli. Slično će, vjerujemo, biti i u vrtićima, u kojima je odaziv zasad nešto manji, ali i dalje solidan pa je danas u njima oko 540 djece, od ukupno 1336 mališana koji imaju mjesto u vrtićima, kazala je Sila Ljubenko, dodavši kako se moramo svi zajedno zahvaliti svim učiteljima, tetama u vrtiću, cijelom školskom osoblju, ravnateljima, roditeljima, a i samoj djeci na trudu u ovim zahtjevnim i teškim vremenima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Valja nadodati kako će se, u skladu s poboljšanjem epidemiološke situacije i popuštanjem mjera te potpunoj usluzi koja se opet nudi, od 1. lipnja ponovno plaćati redovna mjesečna cijena vrtića. 

Na konkretnom primjeru izrečeno je potvrdila i ravnateljica OŠ Dubovac Irmelina Sablić. Kako je kazala, pri prvom otvaranju škola, kada je to bilo samo u sferi mogućnosti, u ovoj karlovačkoj školi gotovo da uopće nije bilo djece. Sada kada je preporuka da se u školu krene, u ponedjeljak je na nastavu došlo 245 od 390 mališana, a do danas je ta brojka narasla na 309, dok je još za 50-ak djece već najavljeno da će u školu krenuti od ponedjeljka. 

Uz strogo pridržavanje svih propisanih mjera, OŠ Dubovac je imala i dodatni problem budući djeluje na dvije lokacije, a ona druga, u Nemčićevoj, trenutno je vrlo prometna zbog preusmjeravanja prometa zbog radova u Marmontovoj aleji. Zato je uspješno dogovoreno da autobusi koji prevoze učenike iz prigradskih naselja staju izravno pred školom, gdje djecu dočekuju učiteljice kako bi se izbjegla i najmanja mogućnost za nesreću.

U obje škole djeluje i produženi boravak, u glavnoj zgradi u Primorskoj ulici trenutačno ga pohađa 40, a u Nemčićevoj 17 učenika i učenica. 

Izdvojeno


Reci što misliš!