AKTUALNO / VIJESTI

DEFILE MATURANATA

Generacija pogođena pandemijom koronavirusa ipak imala svoju Maturijadu - šarena povorka poručila da mladost pobjeđuje!

Iako je još prije samo tjedan dana bilo praktički sigurno da Maturijade neće biti pa je i službeno otkazana, karlovačke maturantice i maturanti danas su ipak u svojoj tradicionalnoj povorci prošli ulicama grada.

Nakon ratne generacije maturanata iz 1992. godine (i 1993. kada je bila samo kratka povorka), maturanti i maturantice iz 2020. godine prvi su koji nisu (još) imali punu Maturijadu, ali su ipak u posljednji tren uz razumijevanje nadležnih službi dobili dozvolu barem za svečanu povorku ulicama grada i kasnije druženje. 

Teško je uspoređivati rat i pandemiju, ali na jednoj razini ovogodišnjim maturantima i maturanticama bilo je i teže što se tiče oproštaja od svojih razrednih prijatelja i prijateljica, jer za razliku od ratnih generacija posljednja gotovo tri mjeseca nisu imali školu ni ikakav kontakt s njima. U školske klupe zajedno, u normalnom školskom danu, više nikada i neće sjesti, jer za njih je školska godina završena, ostaje još državna matura i upisi, za koje vjerojatno još nitko nije posve siguran kako će se odvijati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadležni u Karlovcu, od stožera preko policije do Grada i Županije, ovog puta zato zaslužuju pohvalu što su ipak pronašli razumijevanje za maturante i za razliku od brojnih drugih gradova dozvolili im da obilježe svoj dan barem koliko-toliko organizirano.

Veselo druženje počelo je već u ranim poslijepodnevnim satima na Vunskom polju, a nastavilo se svim Karlovčanima dragom povorkom ulicama grada, koja je bila i prva prava prilika da sugrađanima pokažu svoje ovogodišnje maštovite kreacije - maturalnu odjeću kao karlovačku specifičnost, koju su trebali u školu nositi posljednja tri tjedna nastave. 

Posebnog programa ove godine nije bilo, razumljivo jer u posljednji tren se i nije moglo ništa organizirati, ali ne sumnjamo da su se dobro zabavili i sami - uostalom, i nema bolje zabave od one uz svoje drage prijatelje i prijateljice. Ipak, vrijedi napomenuti da u Gradu razmišljaju o mogućnosti da se maturantima tijekom ljeta, ili oko Dana grada, ili možda početkom rujna prije početka fakultetske godine, posveti jedan dan s još jednom feštom. Uostalom, svi oni ove će se godine i okupljati još jednom u rujnu, kada je većina škola zakazala maturalne večere, koje su morale biti otkazane u predviđenom terminu. 

A do tada, kao i kasnije, svima želimo što više dobre zabave večeras, što više uspjeha na državnoj maturi i izboru fakulteta, i što više zdravlja, sreće, pameti i ljudskosti u životu koji je pred njima. Sretno!

Pogledajte FOTO GALERIJU...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!