IZBORI 2020.

IZBORI SE BLIŽE

Karlovac dobio prvog kandidata za Sabor: Petračić na listi koalicije Pametno, FOKUS i NL Zagreb – žele da korupcija i kriminal u Hrvatskoj ne budu nacionalni sport

Karlovac dobio prvog kandidata za Sabor: Petračić na listi koalicije Pametno, FOKUS i NL Zagreb – žele da korupcija i kriminal u Hrvatskoj ne budu nacionalni sport

Koalicija će na parlamentarnim izborima imati kandidate u svim izbornim jedinicama, a očekuju i svoje predstavnike u Saboru

- HDZ je problem, SDP nije rješenje. Mi smo alternativa tim politikama jer su politike i HDZ-a i SDP-a zapravo dovele Hrvatsku do dna svih europskih ljestvica. Korupcija i kriminal su postali nacionalni sport, a to želimo promijeniti, u Sabor dovesti ljude koji su pokazali svojim primjerom da se stvari mogu zaokrenuti, da se može upravljati tako da se misli o interesima građana, ne rasipa njihov, javni novac, nego njime racionalno upravlja da stvorimo racionalnu državnu upravu; to je moguće i želimo u Sabor dovesti ljude koji će dalje uvjetovati da se to implementira i u državi, izjavila je danas u Karlovcu Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno, predstavljajući karlovačko „pojačanje” ove koalicije.

Riječ je o Davoru Petračiću, gradskom vijećniku i čelniku NL Naš Karlovac, koji će biti među kandidatima koalicije Pametno, FOKUS i NL Zagreb u VII. izbornoj jedinici na srpanjskim parlamentarnim izborima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na te izbore, po riječima Puljak, izaći će u svim izbornim jedinicama, okupivši sve one koji žele zaokrenuti Hrvatsku u modernu, uređenu, poduzetnu, tolerantnu, europsku zemlju, a kandidati koje će imati na listama u svojim sredinama takve stvari već provode, pokazujući da je nova Hrvatska moguća.

Među njima su gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, koji će biti i nositelj liste u VII. izbornoj jedinici, poduzetnik i pjevač Mario Budišćak, kandidat u istoj izbornoj jedinici, te, zasad jedini Karlovčanin za kojeg je i službeno potvrđeno da će biti kandidat za Sabor, Davor Petračić.

Kazao je kako je Naš Karlovac odlučio priključiti se ovoj koaliciji jer je u njoj prepoznao partnera koji zastupa i njihove poglede na to kako lokalna samouprava treba izgledati.

- Imam 55 godina i već 30 čekam da se ova država unormali i postane prosperitetna; nisam to dočekao, očito se čekanjem to ne može postići nego je potrebno uključiti se tako da se priključite ovakvoj grupi ljudi koja ima znanje i kuraž da napravi sve ono kako bi država trebala izgledati, objasnio je Petračić zašto je u ovoj koaliciji.

Upitan što se od njega, kao borca opozicije, može očekivati ako uđe u Sabor i bude opozicija, a što uđe li i bude dio vlasti, odgovorio je: uvijek isto!

- Znači da ću se boriti za interese ovog grada, običnog čovjeka i tražiti apsolutnu transparentnost jer transparentnost je ubojica korupcije! Moramo težiti apsolutnoj transparentnosti da oni koji su nas birali vide kako se troši njihov novac; to je baza svega, od transparentnosti počinje sve ostalo. Svi znamo jer većina smo i poduzetnici kako uložiti novac u neke gradske, državne projekte, a da on ne bude bačen i „oplemenjen” korupcijom. Cilj nam je na taj način unaprijediti ovo društvo, riješiti otpad u godinu dana i iz njega napraviti dodatni novac, a ne da nam služi kao opterećenje i nekakve kazne koje ćemo uskoro plaćati EU, izjavio je Petračić.

Izdvojeno


Reci što misliš!