AKTUALNO / VIJESTI

MOST NA RIJECI K.

Turanj i Logorište spojit će novi most na Korani, no onaj privremenog tipa - gradi ga Hrvatska vojska

Turanj i Logorište spojit će novi most na Korani, no onaj privremenog tipa - gradi ga Hrvatska vojska
FOTO: D.Čulig/InžP

Most se gradi za potrebe lokalne zajednice u projektu izgradnje nasipa za obranu od poplava

Karlovac će ovih dana dobiti novi most, no ne radi se o novom infrastrukturnom projektu nego o građevinskoj akciji Hrvatske kopnene vojske, odnosno njezine Inženjerijske pukovnije.

Kako su nam javili iz MORH-a, ovih dana vojnici su angažirani u pružanju pomoći civilnim strukturama na području Grada Karlovca izgradnjom "Bailey" mosta preko rijeke Korane između karlovačkih naselja Turanj i Logorište.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Most se gradi za potrebe lokalne zajednice u projektu izgradnje nasipa za obranu od poplava, a služit će za prijevoz potrebnog materijala za izgradnju nasipa preko rijeke Korane, kako bi se time rasteretila glavna prometnica i omogućio nesmetani tijek prometa, kažu u Ministarstvu obrane.

 

Radove izgradnje mosta provode pripadnici Pontonirsko - mostne satnije Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske uz potrebnu pomoć podređenih postrojbi pukovnije, a bit će angažirani i na njegovom održavanju u vremenu uporabe.

Pripadnici Inženjerijske pukovnije redovito su pružali pomoć građanima i civilnim institucijama tijekom čestih poplava na ovome području, a ovoga puta pomažu i u projektu prevencije istih u gradu na četiri rijeke.

FOTO: D.Čulig/InžP 

Izdvojeno


Reci što misliš!