AKTUALNO / VIJESTI

BROJKE GOVORE

Troje zastupnika iz Karlovačke županije u Saboru i nije previše govorilo - ipak, nisu među onima koji u četiri godine nisu rekli baš ništa

Troje zastupnika iz Karlovačke županije u Saboru i nije previše govorilo - ipak, nisu među onima koji u četiri godine nisu rekli baš ništa

Od troje zastupnika iz Karlovačke županije, HDZ-ova Marija Jelkovac se najviše javljala za riječ, 317 puta.

Ni blizu Mostovog Mire Bulja, koji se u saborskim raspravama oglasio 3.254 puta ili SDP-ovog Gorana Marasa koji je to učinio 2.435 puta, ali daleko bolji nego polovica njihovih kolega koji u četiri godine u Saboru progovorili nisu, bili su donedavni saborski zastupnici iz Karlovačke županije.

U saborskoj statistici, u aktivnostima zastupnika, navodi se da se njih 208 – 151 je saborski zastupnik, ali se podaci odnose i na one koji su bili izabrani pa mandat stavili u mirovanje ili podnijeli ostavku -  zaključno s raspravama održanim 18. svibnja, u četiri godine za riječ javilo 7.960 puta. Ti su zastupnici sačinjavali nedavno raspušten 9. saziv Sabora.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od troje zastupnika iz Karlovačke županije, HDZ-ova Marija Jelkovac se najviše javljala za riječ, 317 puta. Nije u svih 8 kategorija, koliko ih se pod „aktivnostima” misli, uostalom, kao ni preostala dvojica iz županije; ona nije bila izvjestiteljica odbora, ali imala je 5 obrazloženja predlagatelja, 66 puta govorila kao predstavnica kluba zastupnika, u pojedinačnoj raspravi govorila 12 puta, imala 150 replika i 45 odgovora na repliku, 19 obrazloženje amandmana, te 20 povreda poslovnika.

Drugi je njen stranački kolega Tomislav Lipošćak, koji je od 2016. na saborskim sjednicama govorio 153 puta. On u samo četiri kategorije: kao predstavnik kluba zastupnika 12 puta, u pojedinačnim raspravama 28, a imao je i 77 replika i 36 odgovora na repliku.

Najšutljiviji od njih troje bio je SDP-ov Damir Mateljan koji se na saborskim sjednicama od 14. listopada 2016.  oglasio 112 puta i to u 6 kategorija. Kao predstavnik kluba zastupnika govorio je 21 put, u pojedinačnim raspravama 13 puta, imao je 48 replika i 27 odgovora na repliku, 2 obrazloženja amandmana i 1 povredu poslovnika.

Hoćemo li i koliko županijskih predstavnika imati u sljedećem, 10. sazivu Hrvatskog sabora, znat ćemo za nešto više od mjesec dana, a koliko će u njemu, na sjednicama ponajprije, biti aktivni za četiri godine. Naravno, ne bude li u međuvremenu kakvih izvanrednih izbora.

Izdvojeno


Reci što misliš!