AKTUALNO / VIJESTI

MEDIJSKA PRAŠINA

Roditelji učenika škole u Draganiću tvrde: Nijedno dijete u školi nije ostalo gladno, tražimo ispriku majke koja je plasirala netočnu informaciju

Roditelji učenika škole u Draganiću tvrde: Nijedno dijete u školi nije ostalo gladno, tražimo ispriku majke koja je plasirala netočnu informaciju
foto OŠ Draganići

svi roditelji učenika prvog razreda OŠ Draganići izjavljuju da naša škola nije nikakva „škola slučaj“, da su u našoj školi sva djeca ravnopravna, te da nitko nije diskriminiran po bilo kojoj osnovi

- S osvrtom na nedavnu medijsku prašinu koja se podigla u medijima, najviše na internet portalima, vezano za navodnu aferu u OŠ Draganići, gdje se imenom i prezimenom prozivaju učiteljica i ravnateljica da je četvero djece prvog razreda ostalo gladno jer im je bilo zabranjeno uzeti hranu iz školske kuhinje zbog nepodmirenog računa, mi roditelji djece prvašića osjećamo potrebu da izađemo u javnost sa istinitim informacijama, koje se niti jedan od medija nije udostojio potražiti.  

Ovo stoji u pismu koje su KAportalu poslali roditelji djece koja pohađaju Osnovnu škole Draganići. Kako navode, mediji koji su pratili ovaj slučaj su objavili i izjavu ravnateljice, no to su prikazali kao jadni pokušaj da opravda sebe, ali nitko nije kontaktirao roditelje djece koja su navodno ostala gladna, da provjeri što se zaista dogodilo. Tvrde nam su roditelji djece o kojoj se radilo slali demantije, no nitko ga dosad nije objavio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Stoga, smo mi, svi roditelji učenika prvog razreda,  sazvali izvanredni roditeljski sastanak kojem je nazočila i mama koja je netočnu informaciju plasirala u javnost, te su bile pozvane i učiteljica i ravnateljica škole. Svi su roditelji iznijeli svoje stavove, koji su bili mahom zgražanje na istup jedne mame u javnost i prozivanje ravnateljice i učiteljice u javnosti isključivo na temelju navodne izjave svog djeteta, bez provjere te priče s drugim roditeljima i učenicima, navodi se u mailu.

Ostatak njihovog priopćenja prenosimo u cijelosti...

Nakon izjave roditelja djece kojima je navodno uskraćen obrok da djeca nisu ostala gladna i da su oni svoj obrok ponijeli od kuće, svi ostali roditelji su potvrdili da i njihova djeca kažu da učiteljica nikome nije uskratila obrok i da nije bilo potrebe da itko svoj obrok dijeli jer nitko taj dan nije ostao gladan, te da je učiteljica nudila hranu koja je preostala nakon užine, ali se nešto vratilo u kuhinju jer nitko više nije bio zainteresiran. 
 
Kako je dotična majka na temelju popisa objavljenog u privatnoj grupi, putem kojeg se vršila komunikacija tijekom prekida nastave zbog koronavirusa, na osnovu prezimena konstatirala da se radi o pripadnicima manjine i da su oni automatski slabijeg imovinskog stanja, protestirali su i ti roditelji te se našli povrijeđeni jer se njih i njihovu djecu javno etiketiralo i izložilo sudu javnosti, s obzirom da su tada po portalima krenuli svakakvi komentari. 

Nakon izlaganja svih roditelja, gdje je bilo očito da izjava puštena u medije nije bila istinita, dotičnoj je majci bilo ponuđeno da se javno ispriča školi, učiteljici, ravnateljici i roditeljima djece koju je javno etiketirala, te su se svi roditelji složili da će ju podržati u izjavi ako je to bio samo ishitreni trenutak u kojem je možda pretjerano emotivno reagirala. Na višekratne upite zašto se nije obratila roditeljima za čiju se djecu navodno zalagala, ili ostalim roditeljima da vidi što njihova djeca kažu o toj situaciji, zaključila je da ona nije na ispitivanju. 
 
Kako od 30. svibnja, kad je održan izvanredni sastanak, majka nije smatrala potrebnim da se ispriča školi, ljudima koje je javno imenom i prezimenom prozvala i izložila medijskoj hajci na temelju neistinite tvrdnje, te svim ostalim roditeljima učenika OŠ Draganići za koje kaže: "Ocjenjuje da lokalno stanovništvo baš ne voli pripadnike romske manjine, pa su roditelji sazvali roditeljski sastanak kako bi dali podršku ravnateljici", odlučili smo mi kao roditelji izaći u javnost. 
 
Ovim putem svi roditelji učenika prvog razreda OŠ Draganići izjavljuju da naša škola nije nikakva „škola slučaj“, da su u našoj školi sva djeca ravnopravna, te da nitko nije diskriminiran po bilo kojoj osnovi, i da niti spornog datuma 25.5.2020., niti bilo kojeg drugog dana djeca u školi nisu bila zakinuta za obrok ili ostala gladna zbog nekakve administrativne odluke.  

Dokaz da je u medije plasirana neistinita informacija može se provjeriti u OŠ Draganići, jer postoji službeni zapisnik s izvanrednog roditeljskog sastanka, gdje su svi roditeli izjavili da su sva djeca imala obrok i nitko nije bio gladan.  

Zato svi jednoglasno tražimo od majke, koja je samo na temelju navodne izjave svog djeteta pokrenula medijsku hajku, da se javno ispriča školi, prozvanoj ravnateljici i učiteljici, djeci i roditeljima koje je etiketirala i izložila neugodnostima, i svim ostalim roditeljima koji su se našli prozvanima i osramoćenima u njenim javnim istupima.  

Također tražimo javnu ispriku i od svih portala i medija koji su objavili neprovjerenu priču koja se temelji na navodnoj izjavi jednog djeteta prvog razreda. 

Izdvojeno


Reci što misliš!