AKTUALNO / VIJESTI

PROJEKT FILMEK

Javna rasprava Kinokluba Karlovac o kulturi kao modelu rada s ranjivim skupinama

Javna rasprava Kinokluba Karlovac o kulturi kao modelu rada s ranjivim skupinama

Kinoklub Karlovac Javnom raspravom o važnosti filmske umjetnosti, metodama razvoja publike, sinergiji obrazovanja i umjetnosti, o kulturi kao modelu rada sa ranjivim skupinama: "O čemu mi to zapravo pričamo?" nastavio je provedbu aktivnosti projekta "FilmEk - filmski ekokamp - razvoj publike na slabo naseljenim područjima Karlovačke županije", kojega provode u suradnji s Općinom Plaški i Izviđačkim odredom Spider iz Duge Rese. 

U raspravi su, pridržavajući se epidemioloških mjera, uz članove Kinokluba sudjelovale prvenstveno učiteljice i nastavnice iz Karlovačke županije te uz ostale goste i Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i medijske kulture, Tomislav Šoban, filmski autor i predsjednik Kinokluba Zagreb, Ilija Barišić, prof., autor knjige "Filmska gramatika videoigara" i Jelena Modrić, filmska montažerka, prof. na Akademiji dramske umjetnosti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom gotovo dva sata dinamičnog razgovora sudionici su se navodeći brojne prednosti složili da je nužno kulturne sadržaje dovesti i u krajeve koji su udaljeniji od trenutnih centara i aktivno uključiti lokalno stanovništvo te da je značaj kinoklubova i sličnih udruga u tom procesu audiovizualne djelatnosti teško nadomjestiti nekim drugim izvorima. Na brojnim primjerima koje su iz vlastitog iskustva podijelile i same obrazovne djelatnice, istaknuta je važnost kulture i umjetnosti u obrazovanju naših najmlađih jer im je kroz, npr. film ili videoigre, lakše približiti dijelove gradiva. Također, pokazalo se da publika koja naviku odlaska na kulturna događanja stekne u najranijoj dobi kasnije postaje pravi promotor i pokretač istih u svojoj najbližoj okolini. 

- Ova Rasprava pokazala je još jednom da je rad kinoklubova i sličnih udruga od jako velikog značaja za lokalnu zajednicu, ali je i otvorila neke nove teme s kojima ćemo se zasigurno susresti i kroz ovaj projekt i neke buduće aktivnosti, naglasio je Hrvoje Žibrat, voditelj projekta FilmEk. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!