AKTUALNO / VIJESTI

IZBORNA KAMPANJA

Otvorenje Zvjezdanog ljeta pretvoreno u HDZ-ov predizborni skup - otvorio ga Plenković uz nabrajanje što je njegova Vlada napravila u proteklom mandatu

Otvorenje Zvjezdanog ljeta pretvoreno u HDZ-ov predizborni skup - otvorio ga Plenković uz nabrajanje što je njegova Vlada napravila u proteklom mandatu

HDZ-ovci su to s oduševljenjem prihvatili, a ostali građani se, barem po reakcijama koje smo čuli, opravdano zapitali zašto je HDZ i ovu prigodu na ovaj način tako privatizirao.

Otvorenje karlovačkog Zvjezdanog ljeta, manifestacije koja počinje Ivanjskim krijesom i traje do tradicionalne proslave rođendana Karlovca 13. srpnja, danas je proteklo u predizbornom duhu a i pod psihozom nove eskalacije koronavirusa u Hrvatskoj koja iz dana u dan broji sve više oboljelih.

Premijer Andrej Plenković je Karlovac posjetio kako bi se družio sa simpatizerima HDZ-a u okviru predizborne kampanje, a na kraju je predizborni skup zapravo postalo otvorenje Zvjezdanog ljeta na kojem su se uz predsjednika HDZ-a u lovu na još jedan mandat naslikavali HDZ-ovi kandidati, Tomo Medved i Maja Grba Bujević. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zvjezdano ljeto je prošle godine bilo toliko super da se zemlja morala naopako okrenuti, rekao je gradonačelnik Damir Mandić te se zahvalio svima koji sudjeluju u organizaciji manifestacije. 

Kako kaže, ove godine su ipak morali jako smanjivati sredstva i sve što će se događati narednih tri tjedna je plod karlovačkog entuzijazma i volontarizma.


- Od srca se zahvaljujem jer vi i jeste temelj Zvjezdanog ljeta. Karlovac je otvorena pozornica, sva su događanja na otvorenom i nadam se da ćemo naredna tri tjedna obilježiti kako i priliči, rekao je Mandić i riječ dao Plenkoviću koji je sa zadovoljstvom nastavio obraćanje Karlovčanima ali kao da je za govornicom predizbornog skupa. HDZ-ovci su to s oduševljenjem prihvatili, a ostali građani se, barem po reakcijama koje smo čuli, opravdano zapitali zašto je HDZ i ovu prigodu na ovaj način tako privatizirao. 

- Drago mi je da su Karlovac i Karlovačka županija u protekle četiri godine ostvarili brojne iskorake naprijed. Mi smo kao Vlada napravili da Županija, gradovi i općine od 2017. godine do danas povećaju svoje prihode za čak 75 milijuna kuna i na taj način je Županija snažniji akter nego što je bila, i grad Karlovac i gradovi i općine. Osigurali smo da se u mandatu naše Vlade od EU fondova ugovori čak 2,8 milijardi kuna za različite projekte na području Karlovačke županije, od ukupno 2,9 uopće milijardi do sada, znači više od 95 posto ugovoreno je u mandatu naše Vlade. Za radnike i poslodavce smo dali 105 milijuna kuna za isplatu naknada za ožujak, travanj i svibanj i nastavljamo za one sektore kojima je potrebno da premoste ovu situaciju s kojima je suočena Hrvatska, Europa i cijeli svijet,  rekao je Plenković.

Izrazio je zadovoljstvo brojnim projektima u gospodarstvu, od aglomeracije, projektima u kulturi, ITU mehanizma...

- Upravo s takvim postignućima mi je drago da sam ovdje s vama, veselim se daljnjim susretima, kaže Plenković koji je i otvorio Zvjezdano ljeto. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!