AKTUALNO / VIJESTI

BORBA S KORONOM

Stigli nalazi jučer testiranih osoba u Karlovcu - situacija u ostatku Hrvatske nije ni blizu tako dobra

Stigli nalazi jučer testiranih osoba u Karlovcu - situacija u ostatku Hrvatske nije ni blizu tako dobra
foto RTL/Pixabay.com

U Zagrebu je 28 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je u četvrtak Hini Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Kako je javio Stožer civilne zaštite Karlovačke županije, svi jučer obavljeni testovi, njih 21 su negativni, tako da je Karlovačka županija čini se i dalje "korona free". Dodaju da se i dalje pod mjerama samoizolacije nalazi 16 osoba. 

Jučer tijekom večeri u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, analizom uzoraka briseva potvrđen je jedan pozitivan na koronavirus. Radi se o uvezenom slučaju, dolazak iz Švedske. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Epidemiološka obrada je obavljena, kontakti su stavljeni u mjeru samoizolacije.

Trenutno, a sukladno protokolu, osoba se nalazi u privatnom smještaju, a posredstvom HZJZ-a, dogovara se povratak u matičnu zemlju.   

Na konferenciji Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije jutros su izvijestili da imaju jednu novooboljelu osobu. Radi se o povratnici iz SAD-a.   

I Primorsko-goranska županija zabilježila je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Riječ je o osobi iz Rijeke koja se zarazila tijekom boravka u Sloveniji. Na kućnom je liječenju, ima blage simptome. Trenutno su u županiji četiri pozitivne osobe, a 67 osoba je ozdravilo, poručili su iz stožera Primorsko-goranske županije.

28 novozaraženih u Zagrebu

U Zagrebu je 28 novih koronavirusom zaraženih osoba, izjavio je u četvrtak Hini Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

"Jučer smo dijagnosticirali 28 novooboljelih osoba, od toga je njih 24 dijagnosticirano u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar', a četiri u Klinici za zarazne bolesti", dodao je je Šostar.

Rekao je da je sada u Zagrebu ukupno 79 osoba aktivno bolesnih. Dodao je i da je ukupno 591 osoba u samoizolaciji, a od toga je jučer samoizolacija određena za 80 osoba.

Kako RTL doznaje, u Psihijatrijskoj bolnici sv. Ivan ukupno je 21 slučaj zaraze koronavirusom. Zaraženo je pet djelatnika i 16 pacijenata. Noć je prošla mirno, nitko nije prijavljivao nikakve simptome. Uzeto je još 67 briseva - rezultati se očekuju poslijepodne. Za sad jedna je osoba prebačena u "Fran Mihaljević".

Za situaciju u Kliničkom bolničkom centru "Sestre milosrdnice" Šostar je rekao da su u toj bolnici sami testirali sve kontakte oboljele liječnice-specijalizantice te da zasad tamo nema niti jedne novooboljele osobe.

"No, vidjet ćemo kako će se situacija tamo razvijati", kaže Šostar. Rekao je da je epidemiolog iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" jučer u toj bolnici proveo dan, a sada je u stalnom kontaktu s ravnateljem KBC "Sestre milosrdnice". 

Šostar kaže da nema proboja koronavirusa niti u jednoj drugoj zagrebačkoj bolnici.  

Podsjetio je da su, zbog djeteta koje pohađa jedan zagrebački dječji vrtić, a koje je bilo pozitivno na koronavirus, epidemiolozi procijenili da se u ovu subotu sva djeca i svi djelatnici u tom vrtiću testiraju.

Izdvojeno


Reci što misliš!