AKTUALNO / VIJESTI

COVID-19 se vratio

Dva novooboljela od koronavirusa u Karlovačkoj županiji dolaze iz Ogulina - Stožer postrožio higijenske mjere

Dva novooboljela od koronavirusa u Karlovačkoj županiji dolaze iz Ogulina - Stožer postrožio higijenske mjere

Trenutno se pod mjerama samoizolacije nalazi 68 osoba

U Karlovačkoj županiji zabilježena su dva nova služaja zaraze virusom Covid-19, javili su jutros iz Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije, čime se broj aktualnih nositelja zaraze popeo na četiri osobe. Dva nova slučaja dolaze iz Ogulina, a radi se o mlađim muškim osobama. Sve oboljele osobe imaju blažu kliničku sliku i nalaze se na kućnom liječenju u samoizolaciji.

- Epidemiološka služba utvrđuje kontakte novooboljelih u Ogulinu. Trenutno se pod mjerama samoizolacije nalazi 68 osoba (brojka uključuje i 4 oboljele osobe).
S obzirom na novonastalu situaciju, došlo je i do postroženja nekih mjera. U OB Karlovac i OB Ogulin od jučer su zabranjene posjete. Pregledi u specijalističkim ambulantama se trenutno odvijaju normalno, po unaprijed zakazanim terminima - kažu u Stožeru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Donesena je zakođer i odluka o zabrani posjeta u domovima za starije i nemoćne i obiteljskim domovima na području Karlovačke županije. Nošenje maski je u velikom broju regulirano na razini preporuke te ne predstavlja obvezu. Međutim, nošenje maski obvezno je prilikom posjete zdravstvenim ustanovama te u radu zdravstvenih djelatnika.

- Prema Odluci Nacionalnog stožera, nošenje maski (medicinske ili maske za lice) u javnom prijevozu obvezno je od 24. lipnja 2020.godine. Prema toj odluci vozači, ostali zaposlenici i putnici dužni su koristiti medicinske maske ili zaštitne maske za lice. Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije ponuditi uslugu.

Drive in testiranje u OB Karlovac ponovno je aktivirano, a također testiranja su organizirana i u Ogulinu.


Reci što misliš!