AKTUALNO / VIJESTI

EPIDEMIJA NE JENJAVA

U Zagrebu 20, a u Đakovu sedmero novooboljelih. U Splitu jedan pacijent završio na respiratoru

U Zagrebu 20, a u Đakovu sedmero novooboljelih. U Splitu jedan pacijent završio na respiratoru
RTL/PIXELL

Stožer Karlovačke županije izvijestio je kako su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađim muškim osobama iz Ogulina. Trenutno su u Karlovačkoj županiji ukupno četiri oboljele osobe. Sve oboljele osobe imaju blažu kliničku sliku i nalaze se na kućnom liječenju u samoizolaciji.

Lokalni stožeri objavljuju nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.

Dr. Sandra Šikić izvijestila je kako je u posljednja 24 sata u Zagrebu testirano 268 osoba, a 20 je novooboljelih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sedmero zaraženih u Đakovu

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata obrađen je ukupno 191 uzorak, a sedam je bilo pozitivno na koronavirus, i to svi od osoba iz Đakova.

Trenutno je na području Osječko-baranjske županije 150 osoba aktivno na ovaj virus, od kojih je 120 s područja Đakova. Jučer nitko nije hospitaliziran u KBC-e Osijek, gdje je i dalje 24 oboljelih na bolničkom praćenju, no nitko nema teže simptome bolesti.

Samoizolacija je određena za novih 313 kontakata pozitivnih na koronavirus, pa je ukupno na području županije pod tom mjerom 1.466 osoba. Policija je obavila šest provjera i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.

Nema novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Prema izvješću NZJZ-a na području Splitsko dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba.

238 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Jedna osoba hospitalizirana je u KBC-u Split i nalazi se na respiratoru.

Nema oboljelih u Šibensko-kninskoj županiji

Na dan 29.06.2020 na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19 .

Pod zdravstvenim nadzorom se nalazi 55 od kojih su 45  osoba pod mjerama samoizolacije  zbog kontakta s COVID – 19 pozitivnom osobom. 

Od 55 osoba u samoizolaciji: 18 osoba je vezano za teniski turnir u Zadru, 22 su kontakti pozitivne osobe iz Knina, 5 osoba su kontakti Covid-19 pozitivnih osoba iz drugih županija, a 10 osoba su pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije zbog ulaska u RH iz zemalja pod novim  mjerama graničnog režimoma.

Ličko-senjska županija  korona free

Ličko-senjska županija i dalje je korona-free zona, 72. dan zaredom nema novooboljelih osoba. Ukupno su oboljele 22 osobe od covida-19 od čega je 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula. Testiranje na koronavirus provedeno je nad ukupno 534 osobe. 

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 62 osobe. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije kojom prilikom nisu utvrđena kršenja/nepoštivanja izrečenih mjera. 

Jedan slučaj u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 1 nova pozitivna osoba na COVID-19 iz Starih Mikanovaca.

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 46, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutno u županiji 1 osoba je hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 18 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2472.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 186 osoba, a od toga su kontakti s pozitivnim osobama 109.

Broj zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 1 medicinska sestra koja je bila u posjeti u Srbiji.

 U Zagrebu otvorene izdvojene COVID ordinacije

Zbog pogoršanja epidemiološke slike, u Zagrebu od ponedjeljka ponovno počinju raditi izdvojene COVID ordinacije u kojima se obavlja savjetovanje, trijaža i pregledi osoba sa sumnjom na koronavirus.

Radno vrijeme ambulanti je svakoga dana od 8 do 20 sati, a prije dolaska potrebno je najaviti se telefonom, izvijestili su iz Grada Zagreba.

Ordinacije su otvorene na Aveniji Većeslava Holjevca 22 - Dom zdravlja Zagreb - Centar, zatim u Domu zdravlja Zagreb -Istok u Hirčevoj ulici, Domu zdravlja Zagreb -Zapad na Prilazu baruna Filipovića 11, te u Dom Zdravalja Park Stara Trešnjevka 4.

Uzimanje uzoraka za testiranje na COVID -19 obavlja se radnim danima  u DZ Prilaz baruna i Filipovića 11 i DZ Zagreb- Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22.

Nema zaraženih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Do sada je u toj županiji na koronavirus bilo pozitivno 11 osoba, od kojih je njih 10 u međuvremenu ozdravilo. I dalje je na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna osoba zaražena koronavirusom, izvijestio je Stožer BBŽ-a. 

Dva pozitivna u Karlovcu

Stožer Karlovačke županije izvijestio je kako su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađim muškim osobama iz Ogulina. Trenutno su u Karlovačkoj županiji ukupno četiri oboljele osobe. Sve oboljele osobe imaju blažu kliničku sliku i nalaze se na kućnom liječenju u samoizolaciji.

Epidemiološka služba utvrđuje kontakte novooboljelih u Ogulinu. Trenutačno se pod mjerama samoizolacije nalazi 68 osoba.

S obzirom na novonastalu situaciju, došlo je i do postroženja nekih mjera. U bolnicama u Karlovcu i Ogulinu od jučer su zabranjeni posjeti. Pregledi u specijalističkim ambulantama trenutačno  se odvijaju normalno, po unaprijed zakazanim terminima. Donesena je Odluka o zabrani posjeta u domovima za starije i nemoćne i obiteljskim domovima na području Karlovačke županije. Drive in testiranje u OB-u Karlovac ponovno je aktivirano, a testiranja su također organizirana i u Ogulinu.

Dobre vijesti iz Istre

U posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa u Istarskoj županiji, priopćio je tamošnji Stožer.

''Tako se nastavlja vrlo dobra korona situacija na Poluotoku. Od povratka virusa imamo samo 7 slučajeva, manje-više svi uvezeni iz BiH, Srbije i Švedske", priopćio je stožer.

Dva slučaja u Zadru

Zadarska županija bilježi dva nova slučaja zaraze koronavirusom.

Riječ je o muškarcu koji je boravo u Srbiji te ženi koja je prilikom zaprimanja na hitni prijem Opće bolnice Zadar rutinski testirana. Niti jedna novozaražena osoba nije vezana uz teniski turnir.

Zbog učiteljice iz Đakova zatvorena Osnovna škola Sikirevci

 Zbog učiteljice pozitivne na koronavirus jedan razred učenika Osnovne škole Sikirevci te djelatnici tajništva od nedjelje su u samoizolaciji, a školski objekt je zatvoren, potvrdio je načelnik Stožera civnilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković.

Učiteljica koja je pozitivna na koronavirus je iz Đakova, a zadnji put u školi je bila u četvrtak. Mjere samoizolacije određene su iz preventivnih razloga", rekao je Bošnjaković Hini.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije već je ranije zbog eskalacije epidemije koronavirusa u Đakovu poduzeo mjere ograničavanja posjeta bolnici i domovima za starije i nemoćne.

 Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije sada iznosi 45. Koronavirusom zaraženo je još pet osoba koje imaju prebivalište u toj županiji, ali žive u drugim djelovima Hrvatske.


Reci što misliš!