AKTUALNO / VIJESTI

KORONATURIZAM

U Hrvatskoj raste broj turista, ali pojavili su se i prvi zaraženi: 'Malo smo se prestrašili'

Unatoč porastu broja oboljelih, epidemiološka situacija još je uvijek dobra

U Hrvatskoj je trenutno oko 300.000 gostiju, a broj dnevno raste, poručuju iz Ministarstva, za oko 30.000. No pojavili su se i prvi zaraženi.

Neki od njih ostali su u izolaciji u Hrvatskoj, drugi su vraćeni u svoje države. Ali među turistima, s kojima smo razgovarali u Crikvenici, nema straha. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Djevojke su u Crikvenicu doputovale iz Austrije. Privlači ih ljepota Hrvatske, ali i, unatoč porastu broja oboljelih, još uvijek dobra epidemiološka situacija.

"Radim za policiju u Austriji, oni ne namjeravaju zatvoriti granice. Nije bilo nikakvih problema", izjavila je Nicole iz Austrije.

No iz stožera danas vijesti o zaraženim turistima.  

"Osoba iz Srbije, koja je iz Srbije došla zaražena i repatrirana je u Srbiju. Tročlana obitelj iz Makedonije, koja je također došla zaražena iz Makedonije. Repatrijacija nije uspjela, jer države preko kojih su trebale preći nisu dale dozvolu. Dvije državljanke iz Švedske, koje su pozitivne i također su ostale kod nas", rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Potvrđena je i zaraza dvojici članova stručnog tima s turnira u Zadru. Tamo su bili poslom. Sve to, za sada, ne utječe na broj gostiju u Crikvenici.

"Popunjeni smo i za sezonu, mada se situacija iz dana u dan mijenja. Na dnevnoj bazi dobivamo i otkaze i rezervacije, malo se sada uzdrmalo ovo turističko tržište, ali evo, mi smo puni", poručila je Gordana Derossi, vlasnica apartmana u Crikvenici.

"Malo smo se prestrašili, doduše, ovih zadnjih najava da će buking popustiti, ali i dalje je veoma dobro. Trenutno imamo sobu, dvije prazne, za vikend smo puni.
Buking i dalje dobro napreduje. Imamo objavljenu ponudu, ljetnu ponudu na našoj web stranici za individualne goste s 15 posto popusta, tako da je interes i dalje dobar", izjavila je Alin Harambašić, direktorica hotela u Crikvenici.

Izdvojeno


Reci što misliš!