AKTUALNO / VIJESTI

NIJE DOBRO

Sve više zaraženih koronom: Novi slučajevi povezani s maturalnom zabavom, čobanijadom, svadbom

Sve više zaraženih koronom: Novi slučajevi povezani s maturalnom zabavom, čobanijadom, svadbom

Podatke od obavljenih testova u Karlovačkoj županiji očekujemo oko podneva

U ponedjeljak je bilo 69 novozaraženih u Hrvatskoj, najviše u Zagrebu i Osječko-baranjskoj županiji. Lokalni stožeri objavljuju nove podatke po županijama.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka u 11 sati evidentirano je 187 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o jednoj novooboljeloj osobi više, dok su četiri osobe izliječene. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivan 51 slučaj.

GRAD ZAGREB

U Gradu Zagrebu 13 je novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U 24 sata je testirano 352 osoba. Od 13 pozitivnih je jedna osoba je strani državljanin importiran iz Švicarske, sedmero su kontaktI već zaraženih, a za pet osoba se izvor zaraze ne zna.

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

U Zagorskim Selima jedna je osoba oboljela od koronavirusa, priopćio je stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije u kojoj je sada pet aktivnih slučajeva zaraze.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

PGŽ danas broji sedam novozaraženih od kojih je jedna liječnica iz KBC-a Rijeka, koja se pridržavala svih epidemioloških mjera na radnome mjestu. Tri osobe povezane su sa jednom maturalnom zabavom. Trenutno se obradjuju svi kontakti. Trenutno stanje u brojkama u ovoj županiji je 31 zaražena osoba i 74 izliječenih - potvrdjeno je iz PG stožera

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije pet je novih pozitivnih osoba na koronavirus. Kako se navodi u priopćenju županijskog Stožera civilne zaštite, četiri pozitivne osobe su kontakti sudionika jednog privatnog okupljanja (svadba) izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je već ranije potvrđeno više zaraženih osoba iz više hrvatskih županija.

Jedna pozitivna osoba povezana je s javnim okupljanjem (Čobanijada) koje je održano u naselju Podcrkavlje 27. lipnja. Obzirom da je već nekoliko pozitivnih osoba povezano s navedenim događanjem na kojemu je bilo puno sudionika, molimo sve osobe koje su bile na tom događanju da se, ukoliko imaju određene respiratorne simptome, jave svojim liječnicima obiteljske medicine s kojima će se dogovoriti o daljnjoj proceduri. O ovom je događanju obaviješten i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 83, dok je broj aktivnih slučajeva 38. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve organizatore javnih i društvenih događanja i okupljanja da se suzdrže od organizacije i održavanja istih ili da se ista održavaju uz maksimalno poštivanje i provođenje preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze.
 

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

U posljednja 24 sata u Ličko-senjskoj županiji jedna je novooboljela osoba od COVID-19. Riječ je o osobi s područja Vrhovina koja je kontakt oboljele osobe iz druge županije te nije povezana s ranije oboljelim osobama u Ličko-senjske županiji. Novooboljela osoba nalazi se na liječenju u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata, u okviru epidemiološke obrade kontakata, obavljeno je terensko uzorkovanje briseva, a dio uzoraka dostavljen je iz Opće bolnice Pula. Ukupno je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 195 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđen 1 pozitivan.

Radi se o uvezenom slučaju, koji je bliski kontakt s pozitivnom osobom u Zagrebu.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

37 zaposlenika, medicinskog osoblja Vukovarske bolnice je u samoizolaciji, a dvije sestre zaražene su Covidom-19. Informaciju o zaraženim medicinskim sestrama, u nedjelju navečer je Telegramu potvrdila dr. Vesna Bosanac, ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice u Vukovaru, rekavši kako bolnica, unatoč problemima, radi posve normalno. Bosanac je dodala da nitko od 37 zaposlenika u samoizolaciji nije pozitivan na Covid 19, no da su, predostrožnosti radi, ostali kod kuće.

U ponedjeljak, iz Vukovarske je bolnice priopćeno kao je došlo do ”reorganizacije” pojedinih odjela, te da medicinskih sestara ima dovoljno. No, veliki je problem na Odjelu ginekologije, gdje su sve medicinske sestre, zbog jedne oboljele, poslane u samoizolaciju, pa ih zamjenjuju kolegice s drugih odjela.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi koja je imala kontakt sa zaraženom osobom u obitelji. U samoizolaciji je 178 osoba, a s današnjim danom imamo 5 novoozdravljenih. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 142 uzorka. Na COVID odjelu OB Zadar smještene su 2 osobe, a jedna je na respiratoru na COVID JIL-u.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su 4 kršenja mjere samoizolacije.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jučer su testirane 43 osobe i svi nalazi su negativni.

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije sada je samo jedna osoba zaražena koronavirusom budući da je jedna oboljela osoba ozdravila.

Dvije osobe statistički se vode kao zaražene pod Bjelovarsko-bilogorsku županiju, no one imaju samo prebivalište na području naše županije, nisu testirane i ne liječe se na području naše županije.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od korona virusa. Prema podacima Stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata, na području Virovitičko-podravske županije testirano je 5 osoba. Njihovi nalazi su negativni.

Do sada je obrađena ukupno 1.452 uzorka. Od početka pandemije COVID-a 19, na području Virovitičko-podravske županije, 11 je osoba zaraženo korona virusom. Od toga, osam ih se oporavilo, dvije osobe su i nadalje zaražena, a jedan muškarac je preminuo.

Izdvojeno


Reci što misliš!