AKTUALNO / VIJESTI

Jedni šumom drugi drumom

Organizatori neće otkazati "Cener" unatoč preporukama gradskog Stožera: Održat ćemo ga sukladno preporukama nacionalnog Stožera

Organizatori neće otkazati

Javili su se organizatori "Karlovačkog cenera" koji kažu da neće otkazati manifestaciju, iako im je to preporučio gradski Stožer nakon konzultacija sa županijskim, jer oni slušaju nacionalni:

Sukladno svim preporukama kojih se Karlovački cener pridržava osigurana je sigurnost svih trkača, sudionika i Karlovčana stoga nema bojazni. Cestovna atletska utrka, Karlovački cener nije otkazan te će se održati sukladno svim preporukama koje je izdao Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Nema straha za
sigurnost trkača.

 

Detaljne mjere zaštite svih okupljenih koje su organizatori poduzeli ranije su bili poznati i komunicirani putem priopćenja, web stranice i društvenih mreža Karlovačkog cenera svim trkačicama i trkačima. Prilikom prijava i preuzimanja startnih paketa trkači upućeni u redu s razmakom od 1,5 metar, nakon čega se evidentira svaki sudionik na utrci. Svaki trkač dobiva sredstvo za dezinfekciju, a ponaosob i upute za ponašanje prema propisanim mjerama zaštite.
 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Raspored sudionika na startu utrke kontrolira se zonama u kojima je dopušten ograničen broj trkača. Svaki je sudionik obaviješten ranije mailom te dobiva svoje označeno mjesto, a time se kontrolirala fizička distanca i sigurnost okupljenih. Svom osoblju, organizatorima, izvođačima kao i redarima te ostalim članovima organizacije prije dolaska savjetovano je da si izmjere temperaturu, evidentirani su i potpisnim listama, a izdana im je obveza za nošenjem maski za lice. Sve prostorije poput backstage-a, šankova kao i wc-a su opremljene dozatorima s dezinfekcijskim sredstvima.
 

Ugostiteljima je izdana obveza pridržavanja najviših higijenskih standarda, nošenja zaštitnih rukavica te maski za lice, a zadržavanje trkača i posjetitelja na
šankovima je zabranjena. Glazbeni izvođači su također evidentiran, a fizička distanca kontrolira se povišenom pozornicom i zaštitnom ogradom na razmaku od 1,5 metar od posjetitelja. Mjere su na manifestaciji dodatno komunicirane vidljivim obavijestima na ulazima ili neposredno nakon ulaza te na svakom šanku na za to predviđenim vidljivim mjestima.

 

Dokument te infografike koje su komunicirane svim trkačima i koje propisuju detaljne mjere i preporuke na Karlovačkom ceneru dostupne su na web stranici www.karlovac10.run.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!