AKTUALNO / VIJESTI

EPIDEMIJA COVID-19

Lokalni stožeri objavljuju podatke o broju zaraženih - zbog većeg broja slučajeva karlovački u podne ima izvanrednu tiskovnu konferenciju

Lokalni stožeri objavljuju podatke o broju zaraženih - zbog većeg broja slučajeva karlovački u podne ima izvanrednu tiskovnu konferenciju
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije za podne je najavio izvanrednu tiskovnu konferenciju i to zbog povećanja broja oboljelih. Po neslužbenim informacijama do sad je utvrđeno čak 12 pozitivnih osoba.

Hrvatska je jučer imala 52 novooboljelih od koronavirusa, a jedna je osoba umrla. Broj aktivnih slučajeva je 1183.

Stvari su se zakomplicirale u Ministarstvu znanosti i obrazovanja gdje je zaražena državna tajnica pa je u samoizolaciji završila i ministrica Blaženka Divjak. Testirala se i negativna je kao i premijer Andrej Plenković s kojim je bila u kontakntu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, rekao da je da je cilj novih mjera da Hrvatska padne ispod 50 novooboljelih dnevno što bi značilo da smo slomili sadašnji val zaraze.

Kakva je situacija danas, vidjet ćemo iz objava županijskih stožera. Izvanredne konferencije najavili su stožeri Karlovačke i Virovitičko-podravske županije zbog porasta broja oboljelih. 

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 201 uzoraka briseva na covid-19, od kojih su 2 pozitivna. Radi se o osobama koje su bliski kontakt već pozitivnih osoba, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na zadarskom području jedna je novooboljela osoba, a riječ je o kontaktu ranije oboljele osobe. Aktivni nadzor provodi se nad 409 stanovnika, a istekao je za  njih 4337. Na području Zadarske županije trenutačno su 52 osobe zaražene koronavirusom.  Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 6 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 142 uzorka.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 4 osobe iz Starih Mikanovaca, 3 iz Vinkovaca, 2 iz Tovarnika i 1 iz Vukovara). Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 137, od kojih su 52 osobe izliječene. Trenutno su u županiji 3 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirane su 103 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 3586. U samoizolaciji na području županije nalaze se 462 osobe.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, pozitivno je 5 zdravstvenih radnika (1 liječnik i 4 medicinske sestre/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 38 radnika (10 liječnika, 24 medicinske sestre/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 3 nezdravstvena radnika).

Izdvojeno


Reci što misliš!