AKTUALNO / VIJESTI

NOVI SLUČAJEVI

Stožer civilne zaštite: U Karlovačkoj županiji 12 novooboljelih, šest u Ogulinu i šest s područja Generalskog Stola!

Stožer civilne zaštite: U Karlovačkoj županiji 12 novooboljelih, šest u Ogulinu  i šest s područja Generalskog Stola!

Kako saznajemo, novih šest oboljelih su iz Ogulina i s područja Generalskog Stola. Radi se o jednoj obitelji, ali i jednoj zaposlenici PU karlovačke.

- U Karlovačkoj županiji imamo detektiranih 12 novooboljelih od koronavirusa, šest pozitivnih osoba teritorijalno veže grad Ogulin i šest se odnosi na širu okolicu grada Duge Rese, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Josip Ribar na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji.

Ukupno je 80 oboljelih a u samoizolaciji je 180 građana. Kako saznajemo, novih šest oboljelih su s područja Generalskog Stola a kako je jedna od oboljelih radila u tvrtki s tog područja, moglo bi biti još oboljelih no epidemiolozi utvrđuju kontakte i postupat će po protokolu. Doznajemo i da je 25 djelatnika karlovačke bolnice u samoizolaciji zbog pacijentice za koju se otkrilo da ima koronavirus. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Generalskom Stolu je zaražena jedna petočlana obitelj, ali i jedna djelatnica PU karlovačke koja, rečeno je na tiskovnoj, nije imala kontakt s tom obitelji. U Ogulinu je jedan zaraženi kontakt gradonačelnika Dalibora Domitrovića, jedna djelatnica zdravstvene ustanove kao i četiri osobe koje su od ranije u samoizolaciji. 

Od aktivnih slučajeva dvije osobe su hospitalizirane a ostale na kućnom liječenju, što je dobra vijest, kao i da nemamo nikoga na respiratoru. Epidemiološka je obrada u tijeku, radi se i epidemiolozi će dati naputke kad se odradi posao.

- Zamolila bih sve nas da u trenutku kad vas nazove epidemiolog da probate što točnije bez prikrivanja podataka odgovoriti na pitanja, da bi mogli dobiti upute da popišete, prebrojite svoje kontakte da epidemiološka obrada bude što bolja. Nadam se da će ovo završiti dobro jer su te osobe bile već pod određenim mjerama, kazala je Jelica Magdić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!