AKTUALNO / VIJESTI

DALIBOR ŠKVARIĆ ZA RTL

25 godina nakon dana koji je promijenio sve: 'Sretan sam što moja djeca danas žive u miru, tada djeca nisu živjela u miru'

Prošlo je četvrt stoljeća, ali sjećanja su vrlo živa

''Svake sam godine sve emotivniji kada dođem u grad Knin jer svaka ulica, pogled na tvrđavu, hrvatski stijeg ... budi sjećanja na događaje prije 25 godina, na ljude s kojima sam bio ovdje i tada smo odradili vrlo časnu stvar'', kazao je za RTL Danas časnički namjesnik Dalibor Škvarić u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Jelenom Tešijom.
''Unutar sebe proživljavam nekakvu sreću jer danas imam obitelj - tada nisam, bio sam  mlad, i sretan sam što moja djeca danas žive u miru, a tada djeca nisu živjela u miru, ali tu je bila Hrvatska vojska koja je riješila ono što smo trebali odraditi'', istaknuo je Škvarić.

''Centralna svečanost bit će ove godine na trgu, primjerice neće biti mimohoda, ali bit će protokolarne druge stvari provedene u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama'', kazao je Škvarić, koji ne dvoji da će proslava biti dostojna: ''Svaka svečanost i svako obilježavanje operacija Hrvatske vojske je ponosna i časna.
Bio jedan hrvatski vojnik ili puno ljudi, mi to uvijek emotivno doživljavamo i vrlo časno prihvaćamo''.

''Svake godine proživljavam taj datum emotivno i pozivam cjelokupni hrvatski narod da taj dan proslavi časno i ponosno, neka budu časni i ponosni kao što smo mi bili prije 25 godina. Moji suborci još uvijek s istim žarom pričaju o tom danu'', kazao je Škvarić, a što se tiče moguće politizacije kao prijašnjih godina poručio je: ''Hrvatski vojnik i hrvatski branitelj od 1991. godine do današnjih dana se ne bavi politikom, mi imamo svoje zadaće koje odrađujemo časno i ponosno''.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!