AKTUALNO / VIJESTI

prvi priskočili

Krovovi najviše stradali - vatrogasci već pomogli u prekrivanju 50-ak u Karlovcu i Dugoj Resi, trebat će još

Krovovi najviše stradali - vatrogasci već pomogli u prekrivanju 50-ak u Karlovcu i Dugoj Resi, trebat će još

U ovom su nevremenu najviše stradali krovovi - vatrogasci su imali samo jedan poziv za ispumpavanje vode, te dva za uklanjanje srušenih stabala

Pravi razmjeri šteta će se tek znati, no sigurno je da su krovovi u nevremenu koje je danas zahvatilo karlovačko i dugoreško područje najviše stradali: samo do večeras vatrogasci su pomogli u prekrivanju njih 50-ak!

Potvrdio nam je to dispečer Županijskog vatrogasnog operativnog centra Karlovac, kazavši da su na dugoreškom području vatrogasci intervenirali na 15-ak objekata. Vjerojatno ih je oštećeno i više.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Iz tri DVD-a interveniralo je 20 vatrogasaca i pet vozila. U Karlovcu, na području Male Švarče, Švarče, prema Mrzlom Polju i u Vukmanićkom Cerovcu JVP Karlovac je intervenirala sa sedam vatrogasaca i četiri vozila, četiri DVD-a s 12 ljudi i četiri vozila, a dolaze nam još "ljestve" iz Slunja i Ogulina u pomoć i na intervencije dižemo tri DVD-a, treba nam još ljudi, rečeno nam je u ŽVOC-u.

Do sad je na području Karlovca evidentirano 35 objekata koje vatrogasci pokrivaju najlonom i ceradama, ali, baš kao i na dugoreškom području, vjerojatno će poziva biti i više. Pogotovo jer kiša i sada pada, a vremenske prognoze kažu da će tako biti i idućih dana pa vlasnici oštećenih objekata nastoje učiniti sve što mogu kako bi spriječili daljnju štetu.

Osim razbijenih, skinutih i oštećenih krovova, bilo je i drugačijih intervencija, ali znatno manje: jedno ispumpavanje vode i uklanjanje 2 srušena stabla s cesta u Netretiću, što su članovi DVD-a odmah riješili.

Izdvojeno


Reci što misliš!