AKTUALNO / VIJESTI

EPIDEMIJA COVID-19

Stižu podaci lokalnih stožera: Zaražen djelatnik pulske bolnice, u Vukovarsko-srijemskoj županiji sedam pozitivnih

Stižu podaci lokalnih stožera: Zaražen djelatnik pulske bolnice, u Vukovarsko-srijemskoj županiji sedam pozitivnih
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatska dobiva nova žarišta koronavirusa. Čekamo podatke Stožera civilne zaštite Karlovačke županije

Hrvatska je u četvrtak imala 28 novih slučajeva koronavirusa. Najkritičnije je u Vinkovicma gdje je zaraza ušla u dom za starije i nemoćne osobe "Grim" te je 14 osoba smješteno u vinkovačku bolnicu. Na koji način je virus prodro u dom za sada još nije otkriveno. 

Županijski stožeri objavljuju kakva je situacija danas. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

ZADARSKA ŽUPANIJA

Na području Zadarske županije tri su novooboljele osobe zaražene koronavirusom. Riječ je o jednoj ženskoj i dvije muške osobe sa područja općina Poličnik, Bibinje i Gračac. Jedna od tih osoba bila je u samoizolaciji i razvila simptome, a ostalim dvjema osobama utvrđeni su kontakti te stavljeni pod nadzor. Četiri su osobe izliječene. Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 93 osobe, a aktivni nadzor provodi se nad 146 osoba. Hospitalizirane su četiri osobe.

Od početka epidemije na podruju Zadarske županije od korona virusa oboljelo je 93 muškaraca, najviše u dobnoj skupini između 30 i 39 godina te 95 žena od kojih najviše u dobnoj skupini od 20 do 29 godina.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 7 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Komletinaca, 2 osobe iz Privlake i 1 osoba iz Cerne).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 490, od kojih su 304 osobe izliječene, a pet osoba je preminulo. Trenutno je u županiji 18 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.    

U protekla 24 sata testirana je 91 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6050. U samoizolaciji na području županije je 447 osoba.  

ISTARSKA ŽUPANIJA

U Istri je potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o zdravstvenom djelatniku Opće bolnice Pula, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Izdvojeno


Reci što misliš!