AKTUALNO / VIJESTI

PONUDE DO 4. RUJNA

Ekipa RTL-a posjetila državne stanove koji se prodaju u Karlovcu: Evo u kakvom su stanju, koliko koštaju i koji su uvjeti natječaja

U zadnje četiri godine bilo je 14 javnih poziva za prodaju

U više gradova Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je ovih dana na prodaju oglasilo 35 stanova. Ekipa RTL-a danas posjetila je dva koja nude u Karlovcu.

Garsonijera u središtu Karlovca u neboderu sastoji se od male kupaonice, male priručne kuhinjice i velike sobe. Ukupno ima 28 četvornih metara i prodaje se s početnom cijenom od 5200 kuna po četvornom metru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stanovi vape za adaptacijom, a u takvom su stanju svi stanovi iz ponude. Početna cijena koja je ponuđena odgovara trenutačnim cijenama u Karlovcu. Prema RTL-ovom istraživanju, u tom se gradu cijena četvornog metra stana u istom stanju i iste godine gradnje kreće između pet i pol i šest i pol tisuća kuna. No, ne prodaju se svi stanovi koje država ima u svom vlasništvu.

"Neće se prodavati stambene jedinice na prostoru Zagreba. Radimo na tome da nađemo način kako se pobrinuti za one koju su stradali u ovoj elementarnoj nepogodi", kazao je Darko Horvat, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

U zadnje četiri godine bilo je 14 javnih poziva za prodaju. Zaključena su 173 kupoprodajna ugovora ukupne vrijednosti 53 milijuna i 600 tisuća kuna. U prvih sedam mjeseci ove godine od prodaje imovine uprihodili su 120 milijuna kuna. Do kraja godine nadaju se još toliko.

Izdvojeno


Reci što misliš!