AKTUALNO / VIJESTI

ŽUPANIJSKI STOŽERI

Do jutros Hrvatska je već na 87 novozaraženih: U Zagrebu čak 37 slučajeva, u Osijeku umrla žena

Do jutros Hrvatska je već na 87 novozaraženih: U Zagrebu čak 37 slučajeva, u Osijeku umrla žena
PIXELL

Aktivno je 585 slučajeva, a noćni klubovi i dalje su najveća žarišta. Čekamo podatke Stožera civilne zaštite Karlovačke županije

Od jučer do danas ujutro novih je 87 slučajeva zaraze koronavirusom, javlja N1. Od toga, do 8 sati jutros, u Gradu Zagrebu čak je 37 novozaraženih, u Splitsko-Dalmatinskoj županiji ih je 24.

Hrvatska je u ponedjeljak imala 45 novozaraženih, a noćni klubovi i dalje su najveća žarišta. Aktivno je 585 slučajeva, u bolnici su 124 pacijenta, a jedan pacijent je umro. Najviše novih slučajeva je u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, najavio je u razgovoru za RTL Danas da bi djeca na jesen trebala ići normalno u školu. 

Županije objavljuju kakva je danas situacija. 

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je ukupno 158 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus. Tri novooboljele osobe su s područja Grada Osijeka, a jedna s područja Općine Darda.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a trenutno nitko nije na respiratoru, no na žalost jučer je preminula jedna osoba (žena, rođena 1946. godine, iz Osijeka).

ZADARSKA ŽUPANIJA

Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Riječ je o mlađem muškarcu, britanskom državljaninu koji će do ozdravljenja boraviti u organiziranom smještaju na području grada Zadra, a njegovi su kontakti obrađeni i stavljeni u samoizolaciju.

Aktivan nadzor provodi se nad 147 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana obavljeno je 120 testiranja uzoraka sa sumnjom na koronavirus. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirane su tri osobe.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 190 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su dva pozitivna.

Radi se o uvezenim slučajevima. Jedna osoba je strani državljanin (BiH), koji je tijekom jučerašnjeg dana došao u Istru iz poslovnih razloga (građevinski radnik), te je testiran prije početka rada. Druga osoba je boravila 10-tak dana na području srednje Dalmacije te je simptome bolesti dobila i prije dolaska u Istru. Izliječene su dvije osobe.

Trenutno je 24 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji četiri su novozaražene osobe, od čega su dvije kontakti u obiteljima prethodno zaraženih, a dvoje su mladi ljudi koji su bili na Pagu i u Dalmaciji. U Županiji je trenutačno 19 aktivnih slučajeva.

Izdvojeno


Reci što misliš!