AKTUALNO / VIJESTI

KORONA U KRSTINJI

Život s koronom u maloj sredini nije lak i kad nema simptoma: "Cijela obitelj u izolaciji, obilježeni smo kao koronaši"

Život s koronom u maloj sredini nije lak i kad nema simptoma:

Svi radimo u privatnim firmama i sad ne možemo na posao, a kako supruga nema simptome opravdano sumnjamo je li test uopće ispravan, kaže naš sugovornik.

Uslijed epidemije koronavirusa sve se više građana navikava na život u samoizolaciji ili se i nose sa bolešću koja nije nimalo bezazlena. 

Bolest ne bira, a u malim sredinama bez obzira postoje li simptomi ili ne nosi i određenu stigmatizaciju, a jedan takav slučaj dolazi nam iz malog mjesta Krstinja u Općini Vojnić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Obitelj Danka R. iz Krstinje je u samoizolaciji nakon što je kod supruge utvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Kako nam je ispričao Danko, supruga radi u Vojniću u Centru za bolesne i nemoćne, te je prilikom testiranja test u petak pokazao da je pozitivna na koronu, ali simptome bolesti srećom nema.

- Kao kontakti u samoizolaciji smo završili i nas troje, sin, snaha i ja. Testirali smo se i nitko nema koronu. Svi radimo u privatnim firmama i sad ne možemo na posao, a kako supruga nema simptome opravdano sumnjamo je li test uopće ispravan, požalio se Danko dodavši kako su sad u selu obilježeni kao "koronaši", iako nitko od njih nije bolestan.

- Pa i sama doktorica je rekla da sumnja u ispravnost testa i sad se pitam zašto se kod supruge ne ponovi testiranje, umjesto da država baca novac na skupe tekstove za nas, dodaje Danko koji je i dalje uvjeren da ni njegova supruga nema koronu unatoč pozitivnom nalazu. 

Bilo kako bilo, procedura je poznata i epidemiolozi su i u ovom slučaju rekli svoje a testiranje će biti ponovljeno nakon što istekne rok od dva tjedna. Rašić nam kaže da je svjestan toga, no da u tome ima dosta nelogičnosti pa smatra da bi trebalo promisliti i o proceduri.

Izdvojeno


Reci što misliš!