AKTUALNO / VIJESTI

AMERIKANAC U KARLOVCU

Iza "grubog" naslova - lijepa priča: Stranci hvale Karlovac i ljubazne lokalce nakon videa američkog bloggera

Iza

Američki travel blogger Gabriel Morris posjetio je Karlovac - doduše, nakratko i ne baš pripremljen, no iako se posjet od dva-tri sata u nedjelju ujutro i to još na Veliku Gospu ne može baš nazvati profesionalno odrađenim poslom pa ima i dosta faktičkih netočnosti, kao i propuštenih osobitosti i izostanka informacija, rezultirao je ipak - zanimljivim videom.

Iza pomalo "grubog" naslova krije se, pak, lijepa priča, koja je oduševila i njegove mnogobrojne pratitelje. Važnu ulogu svakako su odigrali i lokalci, koji su svi redom vrlo ljubazni i susretljivi, pogotovo trojac koji ga je pozvao i na piće, ali i izgled grada, jer u nizu komentara stranci ističu kako je riječ o prekrasnom i šarmantnom gradu te najavljuju da će ga posjetiti, a primijetili su i da je grad vrlo čist. Pravi hit im je i poznata karlovačka trojka, koja se istaknula ljubaznošću, ali i duhovitošću, no i poznavanjem gradskih turističkih aduta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tu je, nažalost, i loša strana, Zvijezda, koja je i autora i komentatore rastužila svojom "dotrajalošću", a na svima nama je da i mnogobrojne pohvale shvatimo upravo kao motivaciju da se ozbiljnije krene u uređenje stare jezgre, jer ako se strancima grad jako sviđa i uz prikazivanje ratom i nebrigom oštećenog povijesnog dijela grada - što bi tek bilo da i Zvijezdu uredimo onako kako smo uredili parkove i zelene površine?

Evo i najzanimljivijih komentara:

- Cool Croatia! Whether its the national parks, or the islands, or a historic old-world village or a provincial town or city Croatia screams cool. Couple that with a population that is as cool as cool can probably ever get then effectively what we have is the coolest country inhabited by the coolest people anywhere.

- It's cool how in other countries people invite a stranger to have a drink and talk. Extremely Rare in the USA.

- Very charming city in beautiful Croatia

- Nice to see that drinking locals know more about the US and US history than most Americans

- Great video Gabriel... We've been to Karlovac a few times, but never stayed there... I should've said we've passed thru Karlovac, but normally after midnight, going towards Poland... but now I plan to stop there and wander around...

- Even with wounds it looks like very pretty city, and it's so clean!

- It's amazing how even remote cities in Croatia are beautiful, such a green city and they say what, four rivers? Too bad it was Sunday morning maybe next time you'll get some more time. Thanks for the video!

- Charming little city, looks more central European, totally different to the ones along the coast. Such a shame that wonderful old town got damaged in the war, if I understood that correctly?

- I really loved those gentlemen. What friendly people. It was like you were all long-time friends, even though you never met before & live in different parts of the world. Inspiring. :-)

Pogledajte VIDEO...

Izdvojeno


Reci što misliš!