AKTUALNO / VIJESTI

HVALEVRIJEDAN PROJEKT

Nove poslove kroz projekt Koraka našlo 30 nezaposlenih i korisnika "socijalke" - postali knjigovođe, računalni operateri, dadilje...

Nove poslove kroz projekt Koraka našlo 30 nezaposlenih i korisnika

"Nova znanja za jednake mogućnosti" Ženske grupe Korak dvije godine je provođen u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji

- Očekivano je bilo da će taj program završiti 64 korisnika, no završilo ih je 73, što samo po sebi govori o dobrim rezultatima. A od njih 73, u ovom projektu 30 se zaposlilo, kazala je Monika Vlašić Dropulja, voditeljica projekta Nova znanja za jednake mogućnosti, što ga je Ženska grupa Korak s partnerima protekle dvije godine provodila u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Financirala ga je EU s nepovratnih 1,4 milijuna kuna, a njime su nezaposlene osobe i korisnici zajamčene minimalne naknade iz ovih dviju županija osposobljavani za tržište rada i obrazovani za nova zanimanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako je 61 do tad nezaposlen stanovnik Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije osposobljen za zanimanje knjigovođe, vizažistkinje, računalnog operatera, pomoćnog kuhara, njegovateljice, dadilje, te rukovatelje bagerom ili viličarom, a 30 njih, od kojih 4 dotadašnjih korisnika socijalne pomoći, uspjelo je naći posao.

Pomagali su im i socijalni radnici iz Karlovca i Siska, a njih 19 ovim projektom se dodatno usavršilo od čega će, po riječima Dijane Goršćak i Mašenke Sekulić, koristi imati i oni i oni kojima u Centrima pomažu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!