AKTUALNO / VIJESTI

VRIJEME GRADNJE

Radovi na najskupljem mostu u Karlovačkoj županiji u punom zamahu - niču potporni stupovi, mostovna konstrukcija poprima svoj oblik

Radovi na najskupljem mostu u Karlovačkoj županiji u punom zamahu - niču potporni stupovi, mostovna konstrukcija poprima svoj oblik

Radovi započeti u travnju ove godine obuhvaćaju izgradnju dvjestotinjak metara dugog mosta te novu pristupnu prometnicu na desnoj strani rijeke Kupe.

Usprkos pandemiji koronavirusa i svim mogućim epidemiološkim mjerama, radovi na izgradnji novog mosta u Gornjem Pokupju odvijaju se punom parom.

Nakon nepunih četiri mjeseca radova austrijskog Strabaga, na lijevoj strani rijeke Kupe niču potporni stupovi, pa mostovna konstrukcija polako poprima svoj oblik. To ujedno budi optimizam da će cjelokupni projekt izgradnje novog mosta kao i potrebne pristupne ceste, s obzirom na definirane planove, vrlo moguće biti gotov i prije zadanog roka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radovi započeti u travnju ove godine, osim izgradnje dvjestotinjak metara dugog novog mosta na rijeci Kupi, obuhvaćaju i izgradnju nove pristupne prometnice dužine 440 metara, koja će se gotovo cijelim dijelom nalaziti u nasipu, na desnoj strani rijeke Kupe.

Trenutno je i zbog potreba gradilišta u neposrednoj blizini lijeve strane obale rijeke, djelomično zamaknuta dionica državne ceste D228, kako bi se u vrijeme radova neometano odvijao promet u smjeru Ozlja i Karlovca.

Ponovimo da je ugovor s austrijskim Strabagom potpisan krajem prošle godine na iznos od 60 milijuna kuna, prijava službenog početka radova gradnje evidentirana je 22. siječnja 2020. godine, sami radovi počeli su u travnju, a u roku od 24 mjeseca cjelokupna investicija trebala bi biti završena. 

Izdvojeno


Reci što misliš!