AKTUALNO / VIJESTI

HDZ NAKON JELIĆA

Izbori u gradskom i županijskom HDZ-u već šest mjeseci na čekanju - vraća li se Mandić? Kandidaturu za KŽ javno istaknula tek Nada Murganić

Izbori u gradskom i županijskom HDZ-u već šest mjeseci na čekanju - vraća li se Mandić? Kandidaturu za KŽ javno istaknula tek Nada Murganić

U predsjedničku utrku za karlovački HDZ mogao bi i aktualni gradonačelnik Damir Mandić, koji je, također javno, rekao da želi još jedan gradonačelnički mandat

Kada će unutarstranački izbori u HDZ-u, započeti u ožujku, a onda zbog korone prekinuti, biti nastavljeni, još se ne zna, no zainteresiranih za predsjednička mjesta sve je više.

Barem „off the record” jer javno je kandidaturu za mjesto predsjednice županijskog HDZ-a najavila samo Nada Murganić, i to još u travnju, nakon što je Damir Jelić podnio ostavku na tu dužnost, a ona izabrana za v.d. predsjednice. Nešto ranije, predsjednica karlovačkog HDZ-a Marija Jelkovac, također javno, rekla je da se za to mjesto neće kandidirati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Unutarstranački izbori u HDZ-u, podsjetimo, obavljeni su na nacionalnom nivou i u temeljnim ograncima stranke, a predstoje još u općinskim, gradskim i županijskim organizacijama. Na njima će se, osim predsjednika, birati dopredsjednici i ostali članovi odbora.

- Možemo vam potvrditi da je i dalje na snazi Odluka Nacionalnog vijeća HDZ-a o privremenoj odgodi održavanja redovnih unutarstranačkih izbora u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, koja je stupila na snagu 16. ožujka 2020. godine. Provođenje unutarstranačkih izbora će se nastaviti po stjecanju uvjeta za njihovo provođenje temeljem odluke Nacionalnog vijeća HDZ-a, a čim se za to steknu uvjeti, odnosno poboljšanjem epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 u Hrvatskoj. Sukladno tome, ŽO HDZ-a Karlovačke županije, kao i ostale organizacije, nema informaciju kada će se unutarstranački izbori provesti te ćemo vas po saznanju istoga, obavijestiti.

ŽO HDZ-a Karlovačke županije, zajedno sa v. d. predsjednicom HDZ-a Karlovačke županije Nadom Murganić u međuvremenu i dalje djeluje u punom intenzitetu, odgovorili su nam na upit iz županijskog HDZ-a.

A Murganić bi, navodno, na izborima za protukandidate mogla imati i neke sadašnje članove Županijskog odbora HDZ-a – priča se o dvojici Karlovčana i jednom HDZ-ovom načelniku općine, te jednoj županijskoj dužnosnici - no sve se to još može stubokom promijeniti.

Kandidature će, pogotovo one za čelne pozicije, u svakom slučaju pokazati stvarni odnos snaga u stranci pa i ima li istine u govorkanjima da će na njih "Jelićevi ljudi". Ne samo u županijskom, nego i gradskom, karlovačkom HDZ-u jer tamo navodno u predsjedničku utrku ide aktualni gradonačelnik Damir Mandić, koji je, također javno, rekao da želi još jedan gradonačelnički mandat, te HDZ-ovac, sadašnji član Gradskog odbora.

Koliko će kandidata doista biti, jesu li gradski kuloari i ovaj put znali nešto i prije no što se dogodilo, kao i tko će biti novi čelni ljudi HDZ-a u Karlovačkoj županiji, bit će poznato kad unutarstranački izbori doista budu. Vremena, koroni unatoč, nema previše jer izbori druge vrste, oni lokalni, su u svibnju, a do tada valja profilirati kandidate koji "pucaju" na izvršnu vlast: za načelnike, gradonačelnike, župane i sve njihove zamjenike.

Izdvojeno


Reci što misliš!