AKTUALNO / VIJESTI

RTL DIREKT

Maske lagano padaju: Njihovo nošenje u rukama je lokalnih stožera, slijede li ih uskoro i drugi?

Maske lagano padaju: Njihovo nošenje u rukama je lokalnih stožera, slijede li ih uskoro i drugi?
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Prvo su u Sloveniji, u Austriji i u Italiji dobili preporuke o kretanju u škole bez maski, odnosno da ih se nosi samo pri ulazu i izlazu iz škole, te na hodnicima

Jedna od Ustavnih tužbi odnosila se i na obvezu nošenja maski. Tužitelj smatra da takvu obavezu također ne može propisivati Stožer Civilne zaštite, ali čini se da i bez toga, maske lagano padaju. Barem kada je škola u pitanju.

Od stroge obaveze nametnute prije tjedan dana s početkom školske godine Nacionalni stožer sada je odluku o tome prebacio na lokalne županijske stožere i dvije su županije odmah ukinule obavezu nošenja maski, a čini se da će brzo i ostale.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tim više jer obavezu nošenja maski u školama nemaju ni mnoge druge zemlje koje su Stožeru i "stožerašima" bile uzor u nametanju epidemioloških mjera i tim više jer neke zemlje u kojima su maske obavezne i u zatvorenom i u otvorenom prostoru imaju rast broja zaraženih, poput Španjolske, a neke koje takvu obavezu nikad nisu imale poput Švedske sad imaju pad broja zaraženih.

Učenici Lukine srednje škole u Puli od sutra će na nastavi doslovno prodisati.

"Veliki je plus što ih sutra nećemo nositi", dodao je Luka.  

Na krilima dobre epidemiološke slike, na isti se potez odlučila i Međimurska županija i možda će ih biti još, pogotovo jer je odluka o maskama na nastavi u rukama lokalnih stožera.

Izdvojeno


Reci što misliš!