AKTUALNO / VIJESTI

VOZNI PARK

Domovi zdravlja u Karlovačkoj županiji dobivaju još pet sanitetskih vozila - teško pokretni i bolesni lakše će do liječnika

Domovi zdravlja u Karlovačkoj županiji dobivaju još pet sanitetskih vozila - teško pokretni i bolesni lakše će do liječnika

Karlovačka županija je za kupnju ovih sanitetskih vozila izdvojila 1,9 milijuna kuna

- Ova će se vozila koristiti za prijevoz teško pokretnih i bolesnih ljudi na liječničke pretrage. Nakon niza projekata u domovima zdravlja, obnovljenih što energetski, što infrastrukturom, ali i opremom, ovo je drugi iskorak gdje Karlovačka županija ulaže znatna decentralizirana sredstva kako bi doista primarna zdravstvena skrb imala najviši standard za obavljanje svojih usluga, kazala je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar za današnjeg potpisivanja ugovora o nabavi sanitetskih vozila za domove zdravlja.

Dva će stići u karlovački, a po jedan u ogulinski, slunjski i ozaljski, ukupne vrijednosti 1,937.000 kuna. Isporučit će ih tvrtka Cib Commerce iz Buzeta, koja, po riječima direktora Milovana Medice, isporučuje oko 80 posto svih sanitetskih i vozila hitne pomoći u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U domovima zdravlja, primjetila je ravnateljica Doma zdravlja Slunj Ivanka Magdić, nadaju se da će to biti čim prije, a Tatjana Šterk - Tudić, ravnateljica karlovačkog, kazala kako su im ta vozila vrlo značajna za unaprjeđenje djelatnosti sanitetskog prijevoza.

- Ova vozila će nam pomoći da na kvalitetniji, brži i sigurniji način, ne samo za naše pacijente, nego i za naše radnike, omogućimo daljnji razvoj te djelatnosti koju ugovaramo. Nadamo se da će ovakvih projekata biti i dalje, poručila je Šterk - Tudić.

Izdvojeno


Reci što misliš!