AKTUALNO / VIJESTI

PRIPREMITE KIŠOBRANE

Stiže promjena vremena: Kakav tjedan nas čeka otkriva RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić!

Stiže promjena vremena: Kakav tjedan nas čeka otkriva RTL-ov meteorolog Dorian Ribarić!

Nakon ovog tjedna, ne bi trebalo iznenaditi da ponegdje i cijeli mjesec bude označen kao kišovit.


Za nama su iznadprosječno tople i sušne dvije trećine rujna kao malo kada u povijesti mjerenja, ali nakon ovog tjedna, ne bi trebalo iznenaditi da ponegdje i cijeli mjesec bude označen kao kišovit. 

No, iako se približavamo kraju sušnog razdoblja, temperature ostaju iznad prosjeka za ovo doba godine, osobito u unutrašnjosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PONEDJELJAK

Već ponedjeljak donosi nešto oblačnije vrijeme od onog u danima vikenda. No još će dosta sunca biti u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, a u početku i na jugu zemlje. Uz postupno sve više oblaka malo će kiše najprije pasti u Istri i na širem riječkom području, a poslijepodne i u gorju te sporadično na ostalom području sjevernog i srednjeg Jadrana. 

Vjetar većinom slab, a u Dalmaciji će do kraja dana zapuhati slabo do prema otvorenome umjereno jugo. Najviše temperature slične ili čak za nijansu više nego danas. Ostaje toplo pa i vrlo toplo u Slavoniji i na južnom dijelu Jadrana. 

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

Na kopnu od utorka sve promjenjivije, ali uz povremeno umjeren jugozapadnjak i malo toplije, osobito ujutro. Kiša će česta biti u gorju, drugdje samo sporadična, a izgledno je da će u većini Slavonije, Baranje i Srijema ostati suho. 

No, pred vikend, čini se, stiže izraženija kišna epizoda. Glavnina se očekuje tijekom petka i subote kada će biti mogući i izraženiji pljuskova praćeni grmljavinom, zatim na zapadu obilnija kiša. Za vikend je izgledno osjetno zahlađenje i pravi jesenski ugođaj.

NASTAVAK TJEDNA NA MORU 

Na Jadranu i područjima uz njega neugodnije. Kiša češća i trajnija, svakodnevno moguće obilna pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom. Biće to tmurno i kišovito vrijeme po južini, a sunčanih razdoblja bit će malo, ponegdje, kao primjerice na širem riječkom području i nimalo.  

Najviše se kiše očekuje u petak i prvome dijelu subote, a nevolje stvarati i jako, mjestimice vrlo jako jugo. Na buru okreće tek u danima vikenda. Temperature malo niže, manje izražen dnevni hod, ali i dalje je to oko ili malo iznad prosjeka za zadnju trećinu rujna. 

U utorak nam u 15 h i 30 min nastupa jesenski ekvinocij te i službeno počinje jesen, a mi ćemo je obilježiti uz južinu, dosta oblaka, na moru i kiše. 

Izdvojeno


Reci što misliš!