AKTUALNO / VIJESTI

OKUPLJANJE NA MOSTU

Branitelji se okupili na Koranskom mostu - žele ukazati na svoje neslaganje s komemoracijom za ubijene neprijateljske vojnike koja je ipak otkazana

Branitelji se okupili na Koranskom mostu - žele ukazati na svoje neslaganje s komemoracijom za ubijene neprijateljske vojnike koja je ipak otkazana

Na mostu se okupilo 300-tinjak nekadašnjih pripadnika ratnih postrojbi koje su sudjelovale u obrani Karlovca a pridružili su im se i građani.

Iako je Srpsko narodno vijeće u zadnji čas odustalo od komemoracije za 13 ubijenih srpskih rezervista na Koranskom mostu na Rakovcu u Karlovcu, te je događanje prebacilo u crkvu i na groblje u okolici, branitelji su se odlučili okupiti na mjestu sukoba i tragedije koja se dogodila na današnji dan prije točno 29 godina. 

Za brojne Karlovčane je most na Rakovcu simbol obrane grada, a ne ubojstva za što je bio osuđen specijalac Mihajlo Hrastov. On je, podsjetimo na tom mjestu ubio 13 neprijateljskih vojnika za što je i pravomoćno osuđen odlukom Vrhovnog suda Republike Hrvatske, no uz prethodnu sudsku trakavicu dugu nevjerojatnih 20 godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako su još jučer predstavnici braniteljskih udruga najavili u pozivu, cilj je da se na tom mjestu mirno, kulturno i dostojanstveno pokaže njihovo neslaganje s najavljenom komemoracijom.

Na mostu se okupilo oko 300 nekadašnjih pripadnika ratnih postrojbi koje su sudjelovale u obrani Karlovca u Domovinskom ratu, a pridružili su im se i građani.

Pogledajte FOTO GALERIJU...

 

 

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!