AKTUALNO / VIJESTI

PREDSJEDNIK UDRUGE GROM

Slaćanin: Prihvatili su rizik kad su obukli uniforme i uzeli puške - i nama bi bilo ljepše 91. šetati po Foginovom i držati se s curama za ruke

Slaćanin: Prihvatili su rizik kad su obukli uniforme i uzeli puške - i nama bi bilo ljepše 91. šetati po Foginovom i držati se s curama za ruke
Josip Slaćanin

- Nemamo ništa protiv da rade mise zadušnice i komemoracije na grobljima. No Koranski most je simbol otpora i obrane, to je prva linija bojišnice, rekao je Josip Slaćanin


- Ovo je mirno okupljanje, a ne prosvjed jer je SNV odustalo od komemoracije za 13 poginulih neprijateljskih vojnika na mostu.  Ovo je podrška našem specijalcu Miši Hrastovu i da nije bilo njega možda bi Karlovac pao. 1991. godine smo bili spremni dati svoje živote, većina naših dečki, djevojaka i mladića svi većinom 20-godišnjaci, spremno su stali u obranu naše države, rekao je Josip Slaćanin, predsjednik Udruge specijalne policije Grom na današnjem okupljanju na Koranskom mostu.

Podršku i neslaganje s komemoracijom za neprijateljske vojnike ubijene na tom mjestu 21. rujna 1991. došli su uz veterane dati i brojni građani, a okupilo ih se nekoliko stotina. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Tih 13 poginulin neprijateljskih vojnika su došli ovdje u uniformama i s oružjem u rukama. Svi znamo da su bili spremni na agresiju. Srpsko narodno vijeće time što je htjelo napraviti komemoraciju radi štetu i srpskoj zajednici u Hrvatskoj i Srbima općenito. Velikosrpska agresija je bila i čin pobunjenih Srba i uz pomoć Srba i četnika iz Srbije i propale vojske JNA koja je izgubila rat, kaže Slaćanin.

Dodaje da ga smeta, kao i većinu građana koji su se ovdje skupili, da SNV u svom priopćenju kaže da je huškačka politika bila jednaka s jedne i druge strane a to nije istina.

- Istina je da smo mi bili žrtve a oni agresori. Mi smo se branili i Domovinski rat je bio obrambeni rat. 91. godina svi znamo kako je bilo u Karlovcu, s desne strane obala Kupe i Korane je puno hrvatskih sela i tamo je puno nevinih žrtava, civila, žena, djece i staraca ubijeno od strane Srba, četnika i pripadnika JNA. 

- Ovaj mirni skup je podrška našem Miši Hrastovu i našim dečkima. Mi podržavamo i uvijek ćemo podržavati takve akcije i stojima iza toga. SNV je napravilo da smo se sabrali i ujedinili kao 91. Oni su uvijek dobrodošli u grad Karlovac jer Karlovac je grad u koji su dobrodošli svi ljudi bilo koje boje kože, vjeroispovijesti i nacionalnosti, no ovo ponašanje nije prihvatljivo i to je nedopustivo. Htio bih se zahvaliti svim ljudima i udrugama koje su nam pružile podršku. Imamo podršku krovne udruge Specijalne policije i svih udruga SP i onih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, od Prevlake do Dunava. Hvala svima koji su došli pružiti podršku Miši Hrastovu i svim braniteljima koji su stvorili Lijepu našu, kaže Slaćanin.

Na novinarski upit kako je uopće moguće da nekome padne na pamet komemorirati neprijateljske vojnike, Slaćanin kaže da je to pitanje za predstavnike SNV-a.

- Nemamo ništa protiv da rade mise zadušnice i komemoracije na grobljima. No Koranski most je simbol otpora i obrane, to je prva linija bojišnice. Oni su došli naoružani. Prihvatili su taj rizik i čim ste obukli uniformu pretpostavka je da možeš poginuti u ratu. Mi smo isto obukli odore, uzeli puške u ruke i stali na branik domovine. Bilo bi ljepše da smo šetali po Foginovom, držali cure za ruku. Mi smo žrtve a oni su agresori, zaključio je Slaćanin. 

Pogledajte FOTO GALERIJU...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!