AKTUALNO / VIJESTI

ZAVRŠNICA IZBORA

Karlovačka županija s projektom "KaŽu zdravlje" u finalu je izbora za najuspješniji županijski EU projekt

Karlovačka županija s projektom

Glasovanje je počelo 19. rujna na platformi Jutarnjeg lista, a stručni žir će 1. listopada proglasiti najuspješnije europske županijske projekte prema izboru javnosti.

Veliki izbor najboljeg županijskog EU projekta koji je pokrenut u suradnji s Jutarnjim listom, Hrvatskom zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, ušao je u samu završnicu. 

Izbor najuspješnijih regionalnih projekata pokrenut je s ciljem promocije europskih projekata i njihovog značaja i doprinosa u poboljšanju životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te hrvatskih građana u cjelini, odnosno gospodarskog razvoja Hrvatske. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovogodišnji izbor obuhvaća projekte koji su provedeni ili završeni u prethodne dvije godine, a biraju se u četiri kategorije, Doprinos u lokalnoj i regionalnoj zajednici, prekograničnoj suradnji, znanosti i inovacijama te poduzetništvu.

U finale velikog izbora najboljih županijskih EU projekata, Karlovačka županija ušla je unutar kategorije Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici s projektom "KaŽu zdravlje" ukupne vrijednosti 11, 5 milijuna kune, od čega EU financiranje iznosi 9, 4 milijuna kuna. Partneri na ovom projektu koji se je provodio od 1. rujna 2015. do 1. travnja 2019. godine bili su domovi zdravlja Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Slunj, Ozalj i Dom zdravlja Vojnić.

Svrha projekta "KaŽu zdravlje" bila je poboljšati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima, kako bi se smanjio broj upućivanja pružatelja primarne zdravstvene zaštite u bolnice. U okviru projekta nabavljena je medicinska oprema za ordinacije primarne zdravstvene zaštite u ugovorenoj vrijednosti od 6,6 milijuna kuna. 

Provedeni su infrastrukturni radovi na objektima domova zdravlja, kao i prilagodbe prostora osobama sa smanjenom pokretljivošću i osobama s invaliditetom ugovorne vrijednosti 3,5 milijuna kuna. Provedena je edukacija liječnika za samostalno obavljanje ultrazvučne i druge dijagnostike ugovorne vrijednosti 227.500 kuna,  i niz radionica na temu upoznavanja zdravstvenih djelatnika sa pravima osoba s invaliditetom kao i temama poput diskriminacije i ravnopravnosti spolova.

Glasovanje za Najuspješniji europski projekt prema izboru javnosti počelo je 19. rujna na platformi Jutarnjeg lista, a stručni žiri, kojeg čine dva predstavnika Hrvatske zajednice županija, ravnatelj Razvojne agencije Vukavarsko srijemske županije, predstavnica Ureda eurpskog parlamenta u Zagrebu te predstavnici projekta Župan.hr i Hanza medije, 1. listopada će izabrati pobjednike.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!