AKTUALNO / VIJESTI

igrali i pendreci

Drama u Netretiću dobila sudski epilog: Karlovački stolar u bijegu razbio dva policijska vozila, svladali ga suzavcem

Drama u Netretiću dobila sudski epilog: Karlovački stolar u bijegu razbio dva policijska vozila, svladali ga suzavcem

Policijski službenici su razbili staklo na vozačevim vratima pomoću službenih palica te upotrijebili suzavac, a kako bi ga onemogućili u bijegu

Prava drama odigravala se u večernjim satima 28. siječnja 2017. godine u Netretiću, a ovih dana je ona dobila epilog na Općinskom sudu u Karlovcu. Karlovački stolar u dobi od 38 godina je bježeći pred policijom razbio njihova dva policijska vozila, a onda je savladan pomoću suzavca.

Događalo se to oko 21 sat u Netretiću, na cesti kraj tamošnjeg ugostiteljskog objekta. Dvojica policajaca očito su ga hvatala, u presudi se ne navodi iz kojih razloga. No, kako bi spriječili njegov ponovni bijeg, zapriječili su mu put dvama svojim vozilima. Jedan od policajaca tada mu je naložio da izađe iz svojeg teretnog vozila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Umjesto toga, on je krenuo naglo unatrag te udario u prednji branik zaustavljenog policijskog vozila iza. Potom je snažno ubrzao prema naprijed te udario u desnu bočnu stranu službenog policijskog vozila koje mu je zapriječilo put ispred.

Policijski službenici potom su razbili staklo na vozačevim vratima pomoću službenih palica te upotrijebili suzavac, kako bi ga onemogućili u bijegu, odnosno činjenju materijalne štete. On je tada zaustavio vozilo, iskočio van, te je lako savladan. Na sudu je priznao kazneno djelo.

Sud mu je odredio kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, s tim da mu je kaznu zamijenio radom za opće dobro na način da mu se jedan dan kazne zatvora zamjenjuje s dva sata rada. Ukoliko ne odradi rad za opće dobro, odmah će mu se aktivirati zatvorska kazna, te će kaznu morati odraditi iza rešetaka.

       

Izdvojeno


Reci što misliš!