AKTUALNO / VIJESTI

SEZONA GRIJANJA

Gradska toplana počela s grijanjem stanova korisnika - najavili poboljšanja usluge i projekt obnove vrelovoda

Gradska toplana počela s grijanjem stanova korisnika - najavili poboljšanja usluge i projekt obnove vrelovoda

Za ovu ogrjevnu sezonu Gradska toplana uvodi još neka poboljšanja koja podižu kvalitetu usluge

S prvim hladnim valom počela je i sezona grijanja u Karlovcu. Iz Gradske toplane javljaju da su odlučili početi s grijanjem iako se još nisu u potpunosti ostvarili tradicionalni uvjeti za početak grijanja, a temperature u stanovima su na granici ugodnog.

- Većina toplinskih podstanica u zgradama je spremna za primanje toplinske energije, kod onih zgrada koje još nisu (npr. zbog radova na unutarnjim instalacijama) molimo predstavnike stanara da nas kontaktiraju kad se završe ti radovi kako bi naša ekipa došla i pustila toplinsku podstanicu u rad, javljaju iz Gradske toplane.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Za ovu ogrjevnu sezonu Gradska toplana uvodi još neka poboljšanja koja podižu kvalitetu usluge. U cilju poboljšanja hidrauličnog uravnoteženja sustava gradskog vrelovoda prilagodit ćemo vremena startanja prijema toplinske energije u podstanicama, dodaju u Toplani.

Kažu i da će mjesečna očitanja potrošene toplinske energije očitavati u preciznijim
unaprijed definiranim vremenskim intervalima.

- Uvodimo i neke nove pristupe u obračunu potrošene toplinske energije temeljem najboljih iskustava u toplinarstvu u RH. Za pitanja građana vezano za grijanje mogu nam se javiti na sva sredstva komunikacije. Predlažemo da prvo kontaktiraju svoje predstavnike stanara, koji su najčešće najbolje upućeni u situaciju sa grijanjem u svojoj zgradi, kažu u Gradskoj toplani.

Krajem godine očekuje se formalno raspisivanje EU natječaja za obnovu gradskog vrelovoda. Gradska toplana je u završnoj fazi priprema za taj natječaj kojim planiramo obnoviti tri četvrtine postojećeg vrelovoda, što je preduvjet za učinkovito preuzimanje energije iz obnovljivih izvora odnosno grijanje grada čime će se i doprinijeti novopostavljenom EU cilju smanjenja emisije CO2 za 60 posto u 2030. godini u odnosu na baznu godinu.

Izdvojeno


Reci što misliš!