AKTUALNO / VIJESTI

GRAD UGODNOG...

A dobro nam je? Niti jedan grad iz Karlovačke županije nije u konkurenciji najboljih za život - biraju se u četiri kategorije

A dobro nam je? Niti jedan grad iz Karlovačke županije nije u konkurenciji najboljih za život - biraju se u četiri kategorije

Najbolji gradovi u zemlji biraju se u četiri kategorije: kvaliteta života, gospodarstvo, obrazovanje i demografska politika, te povlačenje novca iz EU fondova

Niti jedan od pet gradoa u Karlovačkoj županiji nije u konkureniciji najboljih za život, što se biraju u četiri različite kategorije.

Izbor najboljih hrvatskih gradova u organizaciji Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos, sa 128 gradova, u tri kategorije ovisno o njihovoj veličini, sužen je sada na 28, a pobjednici će biti proglašeni krajem mjeseca. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovac, Duga Resa, Ogulin, Ozalj i Slunj nisu među spomenutih 28,  od kojih će najbolji biti proglašeni u četiri kategorije: kvaliteta života, gospodarstvo, obrazovanje i demografska politika, te povlačenje novca iz EU fondova. U ovoj posljednjoj kategoriji prošle godine među pet najboljih je bio Karlovac - ove godine ga nema, nadamo se da će se sljedeće, barem prema najavama brojnih apliciranja na EU projekte, vratiti u vrh.

Rovinj, Poreč i Krk, primjerice, u završnici su izbora u tri kategorije, a Gradonačelnik.hr pojašnjava da je u kategoriji najboljih gradova po kvaliteti života čak 26 kriterija, između ostalih, prosječan dohodak po stanovniku, udio izdvajanja za zaštitu okoliša u proračunu, udio izdvajanja za subvencioniranje cijene prijevoza u proračunu i indeks starenje stanovništva.

I dok Karlovačka županija nema niti jedan grad koji bi mogao odnijeti titulu najboljeg niti u jednoj kategoriji, Istarska ih ima osam, Primorsko-goranska šest, a Zagrebačka četiri.

Izdvojeno


Reci što misliš!