AKTUALNO / VIJESTI

PROBOJ MEĐU NAJUGROŽENIJE

Prvi put od početka epidemije u Karlovačkoj županiji, koronavirus se pojavio u domu za starije - u Ozlju zaraženo 12 osoba, jedna žena preminula

Prvi put od početka epidemije u Karlovačkoj županiji, koronavirus se pojavio u domu za starije - u Ozlju zaraženo 12 osoba, jedna žena preminula

Svih 12 štićenika ozaljskog doma u bolnicu će zbog uputa da se svi oboljeli iz domova za starije i nemoćne, bez obzira na simptome, upućuju na bolničku njegu

Prvi put od početka epidemije koronavirusa u Karlovačkoj županiji, zaraza se pojavila u domu za starije i nemoćne osobe i to na području Ozlja, na žalost, u jednom slučaju s fatalnim ishodom. Neslužbeno doznajemo da se radi o domu u Vivodini.

Zaraza u domu na području Grada Ozlja je potvrđena na izvanrednoj pressici Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, na kojoj je rečeno da je na koronavirus pozitivno 12 osoba iz doma, a da je 13. pozitivna osoba, jedna starija žena, preminula.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svih 12 štićenika su na putu za Opću bolnicu Karlovac, ali zbog uputa da se svi oboljeli iz domova za starije i nemoćne, bez obzira na simptome, upućuju na bolničku njegu, ne zbog zdravstvenog stanja.

- Od 12 pacijenata iz doma skoro svi su dobrog općeg stanja, 3 ima laganu temperaturu, 4 je nepokretno. Svi su u procesu zaprimanja u Bolnicu, kazao je ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nikša Antica.

U domu se, po riječima načelnice Stožera Vesne Hajsan Dolinara, trenutno obavlja dezinfekcija prostora, a o preostalim štićenicima brinu se osobe koje nisu pozitivne na koronavirus. Od 12 zaposlenih, 9 je u samoizolaciji pa će u domu o štićenicima privremeno skrbiti zaposlenici Doma sv. Antun iz Karlovca i Ustanove za njegu i pomoć u kući.

- Apeliram na sve domove i ustanove za zbrinjavanje starijih i nemoćnih: u tijeku je dostava odluke Stožera RH o zabrani ulaska u domove i apeliram na sve čiji su roditelji, rođaci itd. u domovima da ih ne posjećuju jer tako štite zdravlje i njihovo i svih nas. Ukoliko budemo odgovorni i pridržavali se mjera, imat ćemo dobru epidemiološku situaciju na području županije, a čuvat ćemo i resurse naših zdravstvenih ustanova, osoblje u njima, poručila je Hajsan Dolinar.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!