AKTUALNO / VIJESTI

APSURD?

Zbog korone svi studenti karlovačkog Veleučilišta na nastavi "online" - osim onih koji rade u bolnicama, domovima zdravlja, hitnim službama?!

Zbog korone svi studenti karlovačkog Veleučilišta na nastavi
foto KAportal/PIXELL

Ako slučajno virus dođe među studente Sestrinstva, odjedanput može doći do proboja u više zdravstvenih ustanova i to ne samo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji

Program predavanja za studente Veleučilišta u Karlovcu prilagođen je epidemiji koronavirusa, pa se programi svih studija odvijaju na daljinu ili "hibridno", a kako bi se što više umanjila mogućnost širenja bolesti među studentima. 

No, zanimljivo, jedini smjer koji u potpunosti ima nastavu na tradicionalni način, u učionicama, je upravo za one koji se nalaze na prvoj liniji obrane od zaraze. Tako studenti izvanrednog stručnog studija Sestrinstva uredno imaju predavanja u zgradi Veleučilišta u Meštrovićevoj ulici, pa se mnogi od njih pitaju po čemu oni i na faksu i na poslu moraju biti više izloženi nego drugi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, svi polaznici ovog studija su medicinsko osoblje koje već radi u zdravstvenom sustavu, pa rizik zaraze na fakultetu dodatno povećava i rizik da virus uđe u ustanove, bolnice, domove zdravlja, hitne službe i liječničke ordinacije... 

Ovaj je studij dislocirani pogon Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci, pa oni i odlučuju o načinu izvođenja nastave. Na web stranici Veleučilišta uredno stoji i raspored predavanja za studente Sestrinstva, kao i uputa.

- Molimo sve studente da se na ulazu Veleučilišta upišu u upisnu listu i  dezinficiraju ruke. Studenti su dužni nositi masku za lice i pridržavati se pravila socijalne distance dok god borave u prostorima Veleučilišta u Karlovcu, navodi se na web stranici.

S obzirom da broj zaraženih iz dana u dan raste, ovo, čini se, baš i nije način na koji treba štititi zdravstveni sustav od proboja epidemije. Ako slučajno virus dođe među studente Sestrinstva, odjedanput može doći do proboja u više zdravstvenih ustanova i to ne samo u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, nego i u Lici, Zadru i drugim dijelovima Hrvatske iz kojih studenti dolaze. 

Zbog čega je tako potražili smo odgovor na Katedri za zdravstvenu njegu Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci i njezine pročelnice Sandre Bošković, no odgovor još nismo dobili. 

Izdvojeno


Reci što misliš!