AKTUALNO / VIJESTI

EPIDEMIJA COVID-19

Korona u Sv. Antunu: Zaražene tri korisnice Doma, danas na testiranju više od 20 korisnika i djelatnika

Korona u Sv. Antunu: Zaražene tri korisnice Doma, danas na testiranju više od 20 korisnika i djelatnika

Ravnateljica kaže da se od početka pandemije sve radi po protokolima, a kako je virus ušao u Dom ne može znati, već se samo svi nadaju da se nije raširio.

Tri korisnice karlovačkog Doma za starije Sv. Antun pozitivne su na koronavirus, te je jučer jedna hospitalizirana, a danas tijekom dana bit će i druge dvije.

Po riječima ravnateljice Štefice Ljubić Mlinac, danas tijekom dana bit će obavljeno testiranje svih kontakata zaraženih korisnica stacionara gdje su bile smještene, kao i djelatnici Doma, ukupno više od 20 osoba. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Posjeta Domu ionako nema od petka, jučer dom zatvoren o da korisnici nisu smjeli izaći van. Od početka se svaki dan mjeri temperatura svim korisnicima i na stambenom i na odjelu pojačane njege, tako da smo povećanu temperaturu primjetili kod zaraženih korisnica, kazala nam je ravnateljica. 

Dodaje da se od početka pandemije sve radi po protokolima, a kako je virus ušao u Dom ne može znati, već se samo svi nadaju da se nije raširio. 

- Stacionar je odvojen velikim staklenim vratima i unutra se ne može ući bez kompletne zaštitne opreme. U drugom dijelu Doma, na stambenom odjelu, svi korisnici su u svojim sobama i to će biti narednih 14 dana. Obroci se dijele po sobama i ako se pojave simptomi neće biti daljnjeg širenja, kaže nam ravnateljica. 

Sad je samo pitanje je li virus zahvatio veći broj korisnika ili osoblja, no to ćemo uskoro saznati jer su testiranja u tijeku. O situaciji će više izvijestiti Stožer civilne zaštite Karlovačke županije.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!