AKTUALNO / VIJESTI

eskalacija zaraze

Najgori dan: U Zagrebu čak 387 novozaraženih! Na Klinici za tumore zaraženo 5 kirurga, 5 sestara i 10 pacijenata

Najgori dan: U Zagrebu čak 387 novozaraženih! Na Klinici za tumore zaraženo 5 kirurga, 5 sestara i 10 pacijenata
Marko Dimic/PIXSELL

Na Klinici za tumore pozitivne su i dvije instrumentarke, otorinolaringolog te fizioterapeut

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 387 slučajeva novooboljelih osoba od koronaviusa, a u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 1385 testiranja.

Posljedično tome, 1040 osoba izrečena je mjera samoizolacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

121 novooboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, 167 osoba su kontakti COVID + osoba, kod četiri je osobe moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, a četiri su osobe stigle iz BiH, Češke i Austrije.

Kod dvije je osobe moguća izloženost tijekom izlazaka, kod dvije je moguća izloženost tijekom vjerskih događanja, a kod četiri je osobe moguća izloženost prilikom hospitalizacije. Kod pet je osoba moguća izloženost tijekom korištenja godišnjeg odmora na obali, a kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti.

Obrada za 74 osobe je još u tijeku. Od navedenih osoba, šest je zdravstvenih djelatnika. U posljednja 24 sata iz domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba došla je informacija o jednom pozitivnom korisniku, jednom nezdravstvenom djelatniku i jednoj zdravstvenoj djelatnici iz ustanove za njegu u kući.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i dva učitelja osnovnih škola te 16 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 246 učenika i četiri učitelja osnovnih te 357 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi 29 osoba.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 1399 aktivnih slučajeva, a 6233 osobe se nalaze u samoizolaciji.

Korona u Klinici za tumore

Koronavirus je ušao u Kliniku za tumore u Zagrebu, a kako je u subotu ujutro za 24 sata potvrdio ravnatelj KBC Sestre milosrdnice, Mario Zovak, pozitivno je pet sestara i pet kirurga te deset pacijenata.

Dodaje da su pozitivne i dvije instrumentarke, otorinolaringolog te fizioterapeut.

Zovak dodaje da su svi izolirani i klinički da su dobro te da je osoblje kod kuće. Dodaje i da su pacijenti izolirani na odjelu sa svim mogućim mjerama, a da nitko nema pogoršanje kliničke slike zbog toga. 

Izdvojeno


Reci što misliš!