AKTUALNO / VIJESTI

EPIDEMIJA COVID-19

Novih 21 oboljeli od korone u Karlovačkoj županiji - ako se ovakav trend nastavi, moguće uvođenje restriktivnijih mjera

Novih 21 oboljeli od korone u Karlovačkoj županiji - ako se ovakav trend nastavi, moguće uvođenje restriktivnijih mjera
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ako broj oboljelih iz dana u dan bude puno veći, Stožer će reagirati i uputiti Nacionalnom prijedlog za restrikcije, ograničenja i okupljanja i radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Karlovačka županija od jučer broji 21 novooboljelog od infekcije Covid-19, od kojih se osam pacijenata odnosi na korisnike domova za starije. Od ostalih bolesnika 12 dolazi iz Karlovca i jedna osoba iz Ozlja. Uzeto je 158 uzoraka za testiranje. 

Danas je u bolnici preminula još jedna starija osoba koja je bila na respiratoru. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije danas je tiskovnu konferenciju održao u Jaškovu, gdje će u zgradu tamošnjeg Centra moći biti prebačeno 50-ak štićenika domova za starije koji su asimptomatski pacijenti ili imaju blaže simptome. Cilj je da se po potrebi rastereti zdravstveni sustav po pitanju kapaciteta ležaja i po pitanju zdravstvenih radnika. Ova je ustanova prva takva "rezervna" pozicija, a uskoro će za to biti osposobljen i prostor nekadašnje vojne ambulante u Karlovcu.

Načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar rekla je da u zadnjih dva tjedna Karlovačka županija broji 310 novooboljelih i ako se ovaj trend nastavi morat će se donositi restriktivnije mjere, u suglasnosti sa stožerima jedinica lokalne samouprave.

- U tom slučaju će ugostiteljski objekti morati smanjiti svoj rad ili će, nedajbože, doći do toga da kao i 20-ak kilometara odavde u Sloveniji budu zatvorene sve škole i ugostiteljski objekti, kazala je načelnica uz apel svima da se pridržavaju mjera. 

Kako dodaje, tjedno su koordinacije s jedinicama lokalne samouprave i kako je različita situacija u pojedinim mjestima razmatraju se i prednosti i slabosti određenih mjera. Ako broj oboljelih iz dana u dan bude puno veći, Stožer će reagirati i uputiti Nacionalnom prijedlog za restrikcije, ograničenja i okupljanja i radnog vremena ugostiteljskih objekata. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!