AKTUALNO / VIJESTI

IZBORI

Na izvanrednoj skupštini smijenjeno staro i izabrano novo rukovodstvo Matice umirovljenika Karlovac

Na izvanrednoj skupštini smijenjeno staro i izabrano novo rukovodstvo Matice umirovljenika Karlovac

Dovedena na rub sunovrata, inače uspješna udruga odlučila se za izravan kontakt sa svim članovima i za korjenite i kadrovske i programske promjene. Novi čelnik Matice je umirovljeni novinar Željko Miličević

Nakon godina uzaludnih pokušaja reorganizacije, svojedobno vrlo uspješna Matica umirovljenika Karlovca uhvatila se za slamku spasa – razriješila je 21. listopada, na izvanrednoj izbornoj skupštini, cijelo dosadašnje rukovodstvo i izabrala novoga predsjednika Matice, Izvršni i Nadzorni odbor i druge dužnosnike, učinivši presudan i osnovni korak u pokušaju oživljavanja.

Jer su nedovoljna i neprimjerena suradnja s gradskim i županijskim vlastima i društvenim organizacijama te nekoliko vlastitih pogrešnih koraka i usto sveopća ugroza pandemijom koronavirusa Maticu doveli na rub sunovrata: članstvo se osipa, izvori financiranja presušili su, blagajna ispraznila pa se sve svelo na čisti amaterizam i pitanje dobre volje najupornijih članova Matice. A posla će biti napretek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zanimljivo je što su se, unatoč svemu, održale na životu sekcije u Matici. Ponajbolje Sekcija nordijskoga hodanja čija 34 člana dva-tri puta tjedno pješače stazama u Karlovcu i okolici, a bome su do pandemijskih problema išli mnogim stazama ka zdravlju i zadovoljstvu, diljem Hrvatske i družili se s članovima drugih umirovljeničkih organizacija. U jeku pandemije uklopili su se u neke EU programe, dobili poticaje, opremu, stručno vodstvo...

I Glazbena sekcija, čiji su odlični nastupi nadaleko poznati, spremna je oživiti svoj rad takoreći u trenutku, ali joj ne idu naruku ograničenja skupova i glazbenih nastupa. Upravo je oživljen rad Kuglačke sekcije i najuporniji nalaze načine da uživaju u tom sportu.

Pa koji su to najbitniji problemi?

- Prije svega, novo rukovodstvo odlučilo je hitno se izravno povezati sa svojim sadašnjim, bivšim i budućim članovima, pojednostaviti i osuvremeniti komunikaciju ne bi li se tako zaobišle sve prepreke – kaže novoizabrani predsjednik Matice Željko Miličević. - Samo tako će se moći ispuniti vlastita svrha – biti članovima uvijek na usluzi i boriti se za ostvarenje naših prava.

Također, nakon što su svi već izrađeni projekti za ovu pa i sljedeću godinu u posljednjem trenutku pali u vodu jer su ukinuti svi izvori financiranja, hitno se kreće i ka drugim izvorima i suradnji s drugim udrugama i organizacijama koje svoje projekte mogu ostvariti na dobrobit naših članova. Naprimjer socijalne, zdravstvene, pravne, sportske i uslužne, turističke, trgovačke, dobrotvorne, informatičke, vjerske djelatnosti... To je nužno, jer spram drugim gradovima i regijama, odnos društveno-političke zajednice u Karlovcu i Županiji prema umirovljenicima je, blago rečeno – neprimjeren.

Novoizabrano rukovodstvo je u mjesecima pandemije neumorno radilo na pripremama za ovu izvanrednu izbornu skupštinu i planovima rada.

Izdvojeno


Reci što misliš!