AKTUALNO / VIJESTI

VELIK BROJ ZARAŽENIH

U Karlovačkoj županiji nema novog žarišta zaraze, ali slabo se pridržavamo mjera zaštite - većina novozaraženih kontakti kontakata

U Karlovačkoj županiji nema novog žarišta zaraze, ali slabo se pridržavamo mjera zaštite - većina novozaraženih kontakti kontakata

Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije apeliraju na sve da se pridržavaju mjera sprječavanja širenja zaraze

Današnji rekordan broj novih slučajeva zaraženih koronavirusom u Karlovačkoj županiji, 71, nije posljedica pojave novog žarišta zaraze već nepridržavanja mjera zaštite.

Potvrdila je to za KAportal načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar, kazavši kako su većina novooboljelih kontakti kontakata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ne radi se o novom žarištu, najveći razlog je nepridržavanje mjera. Apeliramo na sve da budemo odgovorni i pridržavamo se mjera zaštite jer ako ovako nastavimo, na žalost, morat ćemo početi zatvarati, a onda će postati upitna i radna mjesta; upozorila je Hajsan Dolinar.

Pozvala je i lokalne stožere, općinske i gradske, da u svojim sredinama obilaze teren i apeliraju na sve da budu još odgovorniji kako situacija ne bi postala lošija. A u kojim gradovima i općinama je najviše zaraženih, te koliko ih je, u stvari, iz Karlovačke županije, epidemiolozi jednostavno ne stižu utvrditi zbog puno posla.

- Dnevno se na drive-inu-u sada uzima više od 200 uzoraka. Dolaze i ljudi iz Jastrebarskog i okolice jer u Zagrebu kažu da će kod nas prije obaviti testiranje tako da i ne znamo točno koliko je od ovih 71 pozitivnih iz naše županije, kazala je Hajsan Dolinar i ponovo zamolila sve da se pridržavaju svih mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom.

Izdvojeno


Reci što misliš!