AKTUALNO / VIJESTI

IN MEMORIAM

Karlovački planinari opraštaju se od Zlatka Bučara, planinarskog prijatelja, profesora i mentora (1929. - 2020.)

Karlovački planinari opraštaju se od Zlatka Bučara, planinarskog prijatelja, profesora i mentora (1929. - 2020.)

- Tužnim srcem javljamo da nas je napustio naš planinarski prijatelj, profesor i mentor, naš član te dugogodišnji karlovački planinar prof. Zlatko Bučar. Ovako se od svog kolege opraštaju planinari iz karlovačke Osmice

Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Karlovcu. Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu diplomirao je Biologiju 1954.g. Radio je na više karlovačkih srednjih i osnovnih škola. Planinarenjem se počinje baviti kao član PDS Velebit iz Zagreba, od 1954.g. član je PD Dubovac iz Karlovca a od osnutka 2015.g. član DPIOPV Osmica, također iz Karlovca. Obišao je planine Hrvatske, Italije, Slovačke, Slovenije, Austrije i Njemačke. Osvaja najviši vrh Španjolske Teide (3718m) na otoku Tenerife 1980.g. Naročito je zapažen njegov rad s mladima te na izgradnji planinarskog doma na Vodicama na Žumberku. Bio je omiljeni domar na oba doma kojim upravlja PD Dubovac, i na Kalvariji i na Vodicama. Za svoj rad dobio je mnoga zaslužena priznanja: Brončani, Srebrni, Zlatni znak HPS-a te 2001.g. Plaketu Hrvatskog planinarskog saveza. Proglašen je počasnim članom PD Dubovac, 2004.g. i Zaslužnim članom DPIOPV Osmica iz Karlovca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U starijim danima, iako već slabijeg zdravlja, rado se družio sa starim planinarskim prijateljima i kao uvijek udijelio bi nam koju mudrost. Nakupio ih se kroz svoj bogat život. Hvala ti profesore na svemu što si učinio za nas i za karlovačko planinarstvo. Neka ti je laka hrvatska zemlja.

Izdvojeno


Reci što misliš!