AKTUALNO / VIJESTI

NOVA GRANIČNA PRAVILA

Slovenija pooštrava granične mjere, Karlovačka županija (ne)očekivano ponovno u crvenoj zoni

Slovenija pooštrava granične mjere, Karlovačka županija (ne)očekivano ponovno u crvenoj zoni

Stanovnike Karlovačke županije od ponedjeljka čekaju nova granična epidemiološka pravila na ulazu u susjednu Sloveniju.

I dok u Hrvatskoj prema informacijama nadležnih civilnih stožera, situacija s pandemijom koronavirusa nije alarmantna i još uvijek nema potrebe za uvođenje restriktivnih mjera, susjednoj Sloveniji epidemiološka slika u našoj zemlji baš i nije bezazlena.

Naime, na jučerašnjoj sjednici slovenske Vlade revidiran je popis sigurnih zemalja, te se je gotovo cijela Hrvatska ponovno našla u crvenoj zoni. Među njima i neke susjedne pogranične županije, čijim stanovnicima je prije tek nepunih mjeseca dana nakon gotovo tromjesečnih graničnih restrikcija bio omogućen prelazak slovenske granice. Ta povlastica ostat će i dalje, ali samo za stanovnike susjedne Primorsko goranske i Istarske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nažalost, mnogi stanovnici pograničnih područja Karlovačke županije opetovano nisu dobro prošli. Naime, konstantan rast broja novozaraženih te očito slabo snalaženje u kriznim situacijama, svrstalo je Karlovačku županiju na slovensku kartu epidemiološki visoko rizičnog područja. Time će s prvim danom sljedećeg tjedna svim njezinim stanovnicima biti omogućen ulazak u Sloveniju jedino uz negativni PCR test.

Naravno, izuzetaka od slovenskih graničnih restrikcija za hrvatske državljane postoji, a među njima su svakako i brojni prekogranični radnici, no predblagdanska nabava, odlazak po mirovinu i slične svakodnevne obaveze, za neko vrijeme hrvatski državljani koji žive uz granicu mogu zaboraviti. A do kada će biti tako, odgovor je možda moguće najbolje potražiti na adresi Stožera civilne zaštite Karlovačke županije.

Izdvojeno


Reci što misliš!