AKTUALNO / VIJESTI

VREMENSKA PROGNOZA

Vikend kišna epizoda je iza nas, Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovog tjedna

Vikend kišna epizoda je iza nas, Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje ovog tjedna

Pljuskovi praćeni grmljavinom, moguće i nevere, zahvatit će u utorak veći dio obale

Vikend-kišna epizoda je iza nas, ali se atmosfera se neće stabilizirati sve do srijede. Sa zapada nam se polako približava još jedan poremećaj koji stiže u utorak, a kojeg će danas najaviti južina. Već će prijepodne jugo i jugozapadnjak jačati, a oblaci će se u takvim okolnostima skupljati ponajprije uz obalu i predjelima uz njega. Na širem riječkom području i u gorju moguće je malo kiše. U unutrašnjosti ostaje uglavnom sunčano, a magla i niski oblaci će se na istoku brzo razići.

Prilično vjetrovito

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i popodne sunčano, no nebo će sve više prekrivati visoki oblaci kao predznak frontalnog sustava. Bit će prilično vjetrovito uz umjeren jugozapadnjak, sredinom dana i jak. Najviša će temperatura biti oko 20 °C.

Na istoku zemlje će sutra popodne biti sunčano. Uz uglavnom slab južni vjetar, tek na zapadu pojačan, bit će osjetno toplije nego danas-oko 19°C.

U Dalmaciji će u drugom dijelu dana puhati umjereno do jako jugo, a prema večeri i jačati. Mogući su udari do 90 kilometara na sat- osobito na otvorenome moru. Uz dosta oblaka, lokalno može biti i malo kiše. Temperatura će biti slična ili malo viša od današnje - oko 20 °C.

Vrlo jako jugo i oštro sutra popodne na sjevernom Jadranu. U gorju će jugozapadnjak sredinom dana na udare biti i olujan. Ostaje promjenjivo oblačno, na širem riječkom području i u Gorskom kotaru računajte lokalno na kišu, ali manjih količina. Temperatura uz obalu oko 19°C, u gorju- od 15 do 18 °C.

Dakle, u utorak stiže naoblačenje s kišom koje će zahvatiti gorske i zapadne krajeve, više u obliku pljuskova koji neće biti obilni. Pritom bi krajnji istok mogao ostati bez kapi kiše. Na zapadu će osvježiti, dok će u Slavoniji dan biti još malo topliji oko 20 °C. Od srijede posvuda malo svježije, ali stabilnije i sunčanije. Povećava se vjerojatnost za sve češću i gušću maglu koja bi u srijedu mogla biti i dugotrajnija na zapadu, a u četvrtak i na istoku unutrašnjosti. Vikend suh, ali oblačniji i vjerojatno iznadprosječno topao.

Pljuskovi praćeni grmljavinom, moguće i nevere, zahvatit će u utorak veći dio obale. No, najviše se kiše, lokalno više od 50 litara po četvornom metru, opet očekuje na sjevernom dijelu Jadrana. Budući da se tamo već skupilo skoro dvostruko više kiše od prosjeka, očekujte bujice i poplave.  Jako će jugo oslabjeti krajem utorka i okrenuti od srijede sjeverne vjetrove. Slijedi dominacija jutarnjeg burina i dnevnog sjeverozapadnjaka, vjetra stabilnog vremena. Temperatura se do kraja tjedna neće znatnije mijenjati.

Izdvojeno


Reci što misliš!