AKTUALNO / VIJESTI

"OBRUČ SE STEŽE"

Preopterećeni sustav: Karlovačka Opća bolnica zbog korone bez 10 posto svog kadra, u Ogulinu se primaju samo hitni pacijenti

Preopterećeni sustav: Karlovačka Opća bolnica zbog korone bez 10 posto svog kadra, u Ogulinu se primaju samo hitni pacijenti

- Ako se ovakva progresija nastavi, sigurno će doći do pregrijavanja sustava, kaže ravnatelj karlovačke bolnice Nikša Antica.

Karlovačka bolnica ostala je bez 10 posto ukupnog kadra jer je po podacima od jučer u samoizolaciji zbog korone čak 88 zdravstvenih djelatnika. U Ogulinu je izvan pogona 49 djelatnika pa se u bolnici u Ogulinu zaprimaju samo hitni pacijenti.

Ravnatelj Opće bolnice Karlovac Nikša Antica za Jutarnji list je rekao da trenutno ne može računati na deset posto svojeg osoblja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Teško je biti čarobnjak u ovoj situaciji, borimo se koliko možemo, no obruč oko nas se steže. Bolnica funkcionira u kapacitetu smanjenom za 20 do 30 posto, ali ne nauštrb kvalitete. Svi hitni i slučajevi u kojima je ugrožen život su prioritet, rekao je Antica za Jutarnji.

Prva linija obrane, napominje, još nije probijena, ona uključuje vlastite snage, aktiviranje specijalizanata, umirovljenih liječnika, ali i ostalih liječnika bolnice koji se obučavaju za rad s covidom.

- Ako se ovakva progresija nastavi, sigurno će doći do pregrijavanja sustava, dodao je Antica.

Ravnatelj ogulinske bolnice dr. Josip Zorko ne može računati na svaku četvrtu medicinsku sestru ili tehničara te šest liječnika. Odjel ginekologije je zatvoren, kirurgija, interna i intenzivna njega jedva drže korak. Od tri anesteziologa, radi samo jedan, a pomaže mu specijalizant koji je na završnoj godini fakulteta.

- Hladni pogon smo sasvim ukinuli, kirurške zahvate ograničili, radimo samo hitne i neodgodive zahvate, rekao je dr. Zorko za Jutarnji.

Puno bolja situacija nije ni u drugim hrvatskim bolnicama, a vidjet ćemo kakva će se situacija odvijati ovih dana. 

Izdvojeno


Reci što misliš!