AKTUALNO / VIJESTI

TRAGEDIJA U SPLITU

VIDEO: Splitski liječnici održali izvanrednu pressicu o maturantici koja je umrla u bolnici

VIDEO: Splitski liječnici održali izvanrednu pressicu o maturantici koja je umrla u bolnici

Splitski liječnici imaju izvanrednu pressicu o maturantici koja je umrla u bolnici

U Splitu je preminula 17-godišnja maturantica Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je napravljen test na koronavirus i pokazao se pozitivnim. Prema medijskim napisima imala je astmu.

Neslužbeno se doznaje da je djevojci pozlilo u subotu dok se s obitelji nalazila u kući nedaleko Splita, zbog čega su ukućani pozvali Hitnu pomoć.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U vezi s tim je sazvana izvanredna press konferencija ispred Kliničkog bolničkog centra Firule na kojoj će se novinarima obratiti prof. dr. Veselin Škrabić, predstojnik klinike za dječje bolesti i doc. dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intezivnu predijatriju.

Pacijentica je imala pridružene bolesti, rekao je na početku dr. Škrabić nakon što je izrazio sućut obitelji.

"Adolescentica je liječena po svim pravilima struke u zavodu za intenzivnu pedijatriju", kazala je dr. Polić. Uspješno je reanimirana, na hitnom internom prijemu i kad je stabilizirana premještena na odjel intenzivnog liječenja te je umrla u 14:45.

Službeni razlog smrti je zastoj srca i pluća, kazala je dr. Polić. "Vjerojatno je do smrtnog ishoda došlo zbog njenih kroničnih bolesti uz Covid-19 infekciju", kazala je dr. Polić.

Izdvojeno


Reci što misliš!