AKTUALNO / VIJESTI

TRAŽE POSAO

Svi pričaju da nedostaje medicinskih sestara i tehničara, a na karlovačkoj "burzi rada" ima i onih koji traže posao?!

Svi pričaju da nedostaje medicinskih sestara i tehničara, a na karlovačkoj
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Liječnika na popisu nezaposlenih nema, no ne znači da baš niti jedan nije bez posla: u evidenciji Zavoda po zanimanjima samo su ona u kojima je više od 7 nezaposlenih.

Dok donedavno tiha upozorenja o nedostatku zdravstvenih radnika, svih, a medicinskih sestara i tehničara ponajviše, ovih dana postaju sve glasnija, apsurdno, ali istinito je da i tih kadrova ima nezaposlenih.

Dokaz je i Zavod za zapošljavanje u Karlovcu. Naime, u evidenciji nezaposlenih tamo je, po posljednjim podacima, točno 10 medicinskih sestara ili tehničara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Liječnika na popisu nezaposlenih nema, no ne znači da baš niti jedan nije bez posla -  u evidenciji Zavoda po zanimanjima samo su ona u kojima je više od 7 nezaposlenih.

A posla, trenutno, u Karlovačkoj županiji poslodavci nude za šest liječnika i četiri medicinske sestre ili tehničara. Prve trebaju zavodi za hitnu medicinu i javno zdravstvo, Specijalna bolnica za produženo liječenje Duga Resa i Dom zdravlja Slunj, a druge Ustanova za zdravstvenu njegu u kući i tri obiteljska doma.

Izdvojeno


Reci što misliš!