AKTUALNO / VIJESTI

TJEDNI PREGLED

U zadnjem tjednu sve županije zabilježile slučajeve zaraze, u Karlovačkoj županiji broj pozitivnih porastao za 288

U zadnjem tjednu sve županije zabilježile slučajeve zaraze, u Karlovačkoj županiji broj pozitivnih porastao za 288

Prema epidemiološkim statističkim tjednim podacima, Karlovačka županija prema 14-dnevnoj stopi novooboljelih nalazi se na sedmom mjestu u Hrvatskoj.

Geografska distribucija novih slučajeva COVID-19 po županijama u zadnjem tjednu otkriva da su sve županije zabilježile novooboljele slučajeve bolesti, te tako s današnjim danom u Hrvatskoj brojimo gotovo 15 106 aktivnih slučajeva.

Najviše novooboljelih u zadnjem tjednu bilježi Grad Zagreb s 3 529 slučajeva, a zatim slijedi Splitsko-dalmatinska županija s 1120 te Zagrebačka županija s 899, dok najmanje novooboljelih zabilježeno je u Istarskoj s 273 i Koprivničko-križevačkoj županiji sa svega 141 slučajem zaraze. Među županijama najveću 14-dnevnu stopu na 100 tisuća stanovnika ima Krapinsko-zagorska županija koja iznosi 790, zatim slijedi Međimurska županija s 660 i Grad Zagreb s 640.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagli porast broja novozaraženih u zadnjem tjednu bilježi i Karlovačka županija, takvih slučajeva ukupno je bilo 288, te 14-dnevna incidencija na 100 tisuća stanovnika iznosi 407. Ukupan broj aktivnih slučajeva zaključno s današnjim danom u našoj županiji je 349 te od ukupno deset smrtnih slučajeva od početka epidemije, troje je zabilježeno u zadnjem tjednu.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!